Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na nepečený zákusek z mascarpone s čokoládovou polevou. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.
Nepečený zákusek z mascarpone s čokoládovou polevou:
Co budeme potřebovat:
- 250 g nasekaných sušených kakaových sušenek
- 125 g rozpuštěného másla
Krém:
- 250 g mascarpone
- 150 g čerstvého roztíracího sýra
- 1 polévková lžíce vanilkového extraktu
- 250 ml předslazené smetany ke šlehání
Čokoládová poleva:
- 50 g hořké čokolády
- 100 g mléčné čokolády
- 100 ml smetany ke šlehání
Jak budeme postupovat:
1. Ve středně velké oválné míse připravte nasekané suché kakaové sušenky a zalijte je rozpuštěným máslem. Lehce promíchejte metličkou. Vložte je do tvarovací mísy a rovnoměrně rozetřete. Odložte na několik minut do chladničky.
2. Na krém: Do velké oválné mísy dejte mascarpone, čerstvý roztíratelný sýr. Mixujte mixérem po dobu 1 minuty. Přidejte předem oslazenou šlehačku s vanilkovým extraktem a vše ještě jednou vyšlehejte.
3. Krém vložte do misky se sušenkami a lžící ho pěkně rozetřete, aby byl povrch krému měkký a hladký. Vložte na 1 hodinu do chladničky.
4. Čokoládová poleva: Připravte si velkou kostku hořké čokolády. Nakrájejte ji a připravte si kostičky mléčné čokolády. Vše smíchejte do oválné mísy a přelijte smetanou. Rozpusťte ji v páře nebo v parní vodě. Rozpuštěnou čokoládu a smetanu promíchejte metličkou.
5. Nalijte do formy na krém. Otočte formu z každé strany, aby se krém rozlil po všech stranách. Vložte na 1 hodinu do chladničky.
6. Po jedné hodině vyjměte zákusek z lednice, vyjměte ho z formy a posypte kousky čokolády.
7. Podávejte s grácií a skvělou chutí!
VIDEO NÁVOD: