Představujeme vám naše domácí bramborovo-zeleninové placičky – smažené do zlatova a plné výživné zeleniny. Tento recept je skvělým způsobem, jak zařadit více zeleniny do vaší stravy, a je tak chutný, že si ho zamiluje celá rodina. Vyzkoušejte jej jako zdravý oběd nebo lehkou večeři!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Smažené domácí bramborovo-zeleninové placičky
Co budeme potřebovat:
- 3 brambory
- 1 červená cibule
- máslo – na smažení
- 1 mrkev
- 5 stroužků česneku
- 100 g sýra
- svazek jarní cibulky
- 1 vejce
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 3 lžíce mouky
- rostlinný olej – na smažení
Ostatní:
- dresink – podle vlastního výběru
- zakysaná smetana
Jak budeme postupovat:
1. Brambory nakrájejte na kostky, dejte je do hrnce se studenou vodou a vařte je 15 minut na mírném ohni, dokud nezměknou.
2. Mezitím si připravte pánev s rozehřátým máslem a vsypte do ní na jemno nakrájenou červenou cibuli, na mírném ohni ji osmažte a následně uvařené brambory rozmačkejte v míse.
3. Dále mrkev a česnek nastrouhejte na jemném struhadle a přidejte k osmažené cibuli na pánvi. Společně povařte na mírném ohni a poté přendejte do mísy s bramborovou kaší.
4. Mezitím nastrouhejte na struhadle sýr, na jemno nakrájejte zelenou cibulku a přidejte ji k ingrediencím v míse. Poté rozklepněte vejce, dochuťte solí, černým pepřem a dobře promíchejte. Nakonec přisypejte mouku – znovu promíchejte.
5. Namočte si trochu prsty do oleje a tvarujte placičky, poté je položte na talíř. Potom je přendejte do pánve s rozehřátým olejem a smažte je z obou stran dozlatova.
6. Můžete je také podávat s oblíbeným dresinkem nebo se zakysanou smetanou a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD: