Ochutnejte náš báječný nepečený jahodový dort ze smetany a mascarpone, který se rozplývá na jazyku! Tento jemný a bohatý dort, plný čerstvých jahod a krémového mascarpone, je perfektní pro jarní a letní oslavy, nebo jako sladké zakončení každého jídla.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Báječný nepečený jahodový dort ze smetany a mascarpone
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 150 g mandlové mouky
- 1 lžíce náhrady cukru (erythritol v prášku)
- 40 g rozpuštěného másla
Jahodový krém + mascarpone:
- 250 g čerstvé jahody
- 18 g instantní želatiny
- šťáva z 1 malého citronu
- 50 ml vody
- 1 lžíce náhrady cukru (erythritol v prášku)
- 160 ml smetany 33 % tuku
- 370 g mascarpone nebo smetanového sýra
- 1 lžíce náhrady cukru (erythritolový prášek)
- špetka vanilky
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si pánev a nasypte do ní mandlovou mouku, přisypte náhradu cukru – míchejte a povařte na mírném ohni. Poté stáhněte z ohně, přilijte rozpuštěné máslo – promíchejte.
2. Připravte si kulatou formu vyloženou fólií a nasypte do ní těsto, uhlaďte ho dnem sklenice nebo láhve a uložte na 20 minut do lednice.
3. Mezitím nakrájejte čerstvé jahody na kousky a vložte je do mixéru – rozmixujte je na pyré.
4. Do sklenice nasypte instantní želatinu, přilijte vymačkanou šťávu z 1 malého citronů a zalijte vodou – promíchejte lžíci.
5. Jahodové pyré nalijte do malého hrnce a přidejte vytvořenou želatinu, náhradu cukru a vařte na mírném ohni do zhoustnutí.
6. Do velké mísy nalijte smetanu 33% – vyšlehejte ji, poté přidejte mascarpone nebo smetanový sýr, náhradu cukru a špetku vanilky – vyšlehejte do krásné bílé pěny a nakonec přilijte jahodové pyré – opět vyšlehejte do hladké konzistence.
7. Krém nalijte na těsto ve formě a dejte na 3-4 hodiny do lednice ztuhnout.
8. Potom ho vyndejte z lednice a ozdobte černými jahodami.
9. Báječný nepečený jahodový dort se smetany a mascarpone podávejte s láskou a radostí.
Přátelé přejeme dobrou chuť!