Nepečený jahodový dort ze smetany a mascarpone: Gurmánský zážitek, který se rozplývá na jazyku

Ochutnejte náš báječný nepečený jahodový dort ze smetany a mascarpone, který se rozplývá na jazyku! Tento jemný a bohatý dort, plný čerstvých jahod a krémového mascarpone, je perfektní pro jarní a letní oslavy, nebo jako sladké zakončení každého jídla.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Nepečený jahodový dort ze smetany a mascarpone
Zdroj: Schnelle Rezepte

Báječný nepečený jahodový dort ze smetany a mascarpone

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 150 g mandlové mouky
  • 1 lžíce náhrady cukru (erythritol v prášku)
  • 40 g rozpuštěného másla

Jahodový krém + mascarpone:

  • 250 g čerstvé jahody
  • 18 g instantní želatiny
  • šťáva z 1 malého citronu
  • 50 ml vody
  • 1 lžíce náhrady cukru (erythritol v prášku)
  • 160 ml smetany 33 % tuku
  • 370 g mascarpone nebo smetanového sýra
  • 1 lžíce náhrady cukru (erythritolový prášek)
  • špetka vanilky

Jak budeme postupovat:

1. Připravte si pánev a nasypte do ní mandlovou mouku, přisypte náhradu cukru – míchejte a povařte na mírném ohni. Poté stáhněte z ohně, přilijte rozpuštěné máslo – promíchejte.

Báječný nepečený jahodový dort se smetany a mascarpone – Rozplývá se na jazyku!
Zdroj: Schnelle Rezepte
Báječný nepečený jahodový dort se smetany a mascarpone – Rozplývá se na jazyku!
Zdroj: Schnelle Rezepte

2. Připravte si kulatou formu vyloženou fólií a nasypte do ní těsto, uhlaďte ho dnem sklenice nebo láhve a uložte na 20 minut do lednice.

3. Mezitím nakrájejte čerstvé jahody na kousky a vložte je do mixéru – rozmixujte je na  pyré.

Báječný nepečený jahodový dort se smetany a mascarpone – Rozplývá se na jazyku!
Zdroj: Schnelle Rezepte

4. Do sklenice nasypte instantní želatinu, přilijte vymačkanou šťávu z 1 malého citronů a zalijte vodou – promíchejte lžíci.

Báječný nepečený jahodový dort se smetany a mascarpone – Rozplývá se na jazyku!
Zdroj: Schnelle Rezepte
Báječný jahodový dort se smetany a mascarpone – Rozplývá se na jazyku!
Zdroj: Schnelle Rezepte

5. Jahodové pyré nalijte do malého hrnce a přidejte vytvořenou želatinu, náhradu cukru a vařte na mírném ohni do zhoustnutí.

Báječný jahodový dort se smetany a mascarpone – Rozplývá se na jazyku!
Zdroj: Schnelle Rezepte
Báječný nepečený jahodový dort se smetany a mascarpone – Rozplývá se na jazyku!
Zdroj: Schnelle Rezepte

6. Do velké mísy nalijte smetanu 33% – vyšlehejte ji, poté přidejte mascarpone nebo smetanový sýr, náhradu cukru a špetku vanilky – vyšlehejte do krásné bílé pěny a nakonec přilijte jahodové pyré – opět vyšlehejte do hladké konzistence.

Báječný nepečený jahodový dort se smetany a mascarpone – Rozplývá se na jazyku!
Zdroj: Schnelle Rezepte
Báječný nepečený jahodový dort se smetany a mascarpone – Rozplývá se na jazyku!
Zdroj: Schnelle Rezepte

7. Krém nalijte na těsto ve formě a dejte na 3-4 hodiny do lednice ztuhnout.

8. Potom ho vyndejte z lednice a ozdobte černými jahodami.

Báječný nepečený jahodový dort se smetany a mascarpone – Rozplývá se na jazyku!
Zdroj: Schnelle Rezepte

9. Báječný nepečený jahodový dort se smetany a mascarpone podávejte s láskou a radostí.

Nepečený jahodový dort ze smetany a mascarpone
Zdroj: Schnelle Rezepte

Přátelé přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD:

YouTube/Nepečený jahodový dort ze smetany a mascarpone