Masové koule s bramborami a omáčkou z jedné mísy – jednoduchý a rychlý oběd!

Hledáte rychlý a přitom vynikající oběd? V dnešním článku Vám jeden takový přinášíme. Jedná se o fantastické masové koule s bramborami a omáčkou z jedné mísy. Určitě doporučujeme vyzkoušet.

Masové koule s bramborami a omáčkou z jedné mísy - jednoduchý a rychlý oběd!
Zdroj: youtube.com/Natalia jetel recepty

Co budeme potřebovat:

  • brambory – 5-6 kusů ( předvařené, oloupané – nemusí být do měkka)
  • strouhaný sýr – 100 g

Na koule:

  • mleté maso – 700 g
  • vejce – 1 kus
  • cibule – 1 kus
  • sušený česnek – 1 lžička
  • mleté černé koření
  • sůl

Na omáčku:

  • zakysaná smetana – 3 polévkové lžíce
  • vejce – 2 kusy
  • voda – 100 ml
  • mleté černé koření
  • sůl

Jak postupovat:

1. Připravíme si masové koule tím, že smícháme všechny přísady a navlhčenými rukami vytvoříme koule.

Masové koule s bramborami a omáčkou z jedné mísy – jednoduchý a rychlý oběd!
Zdroj: youtube.com/Natalia jetel recepty

2. Brambory si očistíme a nakrájíme na plátky.

Masové koule s bramborami a omáčkou z jedné mísy – jednoduchý a rychlý oběd!
Zdroj: youtube.com/Natalia jetel recepty

3. Brambory uložíme na dno mísy, přidáme masové koule a zbytek brambor vložíme mezi ně.

Masové koule s bramborami a omáčkou z jedné mísy – jednoduchý a rychlý oběd!
Zdroj: youtube.com/Natalia jetel recepty

4. Dále si připravíme omáčku. Smícháme všechny přísady a nalijeme do mísy.

Masové koule s bramborami a omáčkou z jedné mísy - jednoduchý a rychlý oběd!
Zdroj: youtube.com/Natalia jetel recepty

5. Mísu vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů na 30 minut.

Masové koule s bramborami a omáčkou z jedné mísy - jednoduchý a rychlý oběd!
Zdroj: youtube.com/Natalia jetel recepty

6. V poslední řadě už stačí jen posypat sýrem a zapéct.

Masové koule s bramborami a omáčkou z jedné mísy - jednoduchý a rychlý oběd!
Zdroj: youtube.com/Natalia jetel recepty

Přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD:

Pokud se Vám tento recept na rychlý oběd líbí, nezapomeňte ho sdílet i svým přátelům. Také můžete navštívit recept na moravské zelňáky na plechu, které jsou lepší jak bramboráky.

Zdroj receptu: Natalia jetel recepty