Kokosová bábovka je lahodný a vláčný dezert s exotickou příchutí kokosu. Tento recept je snadný a připravíte si s ním chutnou bábovku s výraznou chuťovou kombinací. Užijte si tuto kokosovou pochoutku.
Recept na kokosovou bábovku:
Co budeme potřebovat:
- 300 g polohrubé mouky
- 100 g kokosu
- 150 g cukru krupice
- 4 vejce (oddělené na žloutky a bílky)
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 sklenky oleje
- 1/2 sklenky mléka
Čtěte také:
- Perníčky s čokoládovou polevou plněné povidly
- Slzy anděla – úžasný a chutný dezert se snadnou přípravou
- Jednoduchý a přesto velice chutný smetanovo-vanilkový zákusek sypaný kakaem
Jak budeme postupovat:
1) Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2) Ve velké míse smíchejte polohrubou mouku s kokosem.
3) Přidejte cukr krupice a dobře promíchejte.
4) Oddělte žloutky od bílků. Žloutky přidejte k moučné směsi a opatrně je vmíchejte.
5) Přidejte prášek do pečiva a vanilkový cukr. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
6) Postupně přidejte olej a mléko do těsta. Důkladně promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto bez hrudek.
7) V další míse vyšlehejte bílky ze čtyř vajec do tuhého sněhu.
8) Opatrně vmíchejte sníh z bílků do připraveného těsta. Zachovejte vzdušnost sněhu a promíchejte těsto jemnými pohyby shora dolů.
9) Připravte si bábovkovou formu a vymažte ji máslem. Do formy nalijte připravené těsto.
10) Bábovku vložte do předehřáté trouby a pečte ji na 180 stupňů Celsia. Pečte asi 40-50 minut, nebo dokud není bábovka zlatavě hnědá a propečená. Pro ověření, zda je bábovka upečená, můžete do ní zapíchnout špejli – pokud z ní vyjde suchá, je bábovka hotová.
11) Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout v misce, poté ji opatrně vyklopte z formy a nechte úplně vychladnout na mřížce.