Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za chutný oběd, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Jsem si jistá, že se jim bude velmi chutnat.
Co budeme potřebovat:
- 1 kg brambor
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1,2 kg vepřového kari
- sůl – na potíraní
- jablečný džem – podle chuti
- 1 červená cibule
- 1 jablko
- 4 větvičky tymiánu
Salát:
- 1/2 červené zelí
- 1/4 bílého zelí
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce majonézy
- sůl – podle chuti
Na zdobení:
- petrželka
- kopr
Jak budeme postupovat:
1. Brambory nakrájejte na silnější kolečka a dejte je do mísy. Osolte, opepřete, přidejte olej a promíchejte.
2. Připravte si vepřové maso a nakrájejte ho na silnější plátky, ale ne úplně. Maso osolte a rozetřete sůl po celém povrchu a mezi řezy.
3. Do malé misky dejte jablečný džem a lžičkou ho rozetřete do zářezů v mase, které jste udělali nožem.
4. Poté nakrájejte červenou cibuli na tenké půlměsíčky, očistěte jablko a také ho nakrájejte na tenké plátky a přidejte je k džemu do zářezů v mase.
5. Pak si připravte zapékací mísu, vymažte ji olejem a doprostřed dejte vepřové maso, kolem něj brambory a na maso položte snítky tymiánu.
6. Mísu přikryjte vlhkým pergamenovým papírem a alobalem.
7. Pečte v předehřáté troubě 1 hodinu při 200 °C.
8. Mezitím nakrájejte polovinu červeného zelí a 1/4 bílého zelí. Obojí smíchejte v míse a přidejte prolisovaný česnek, majonézu, sůl a dobře promíchejte.
9. Odstraňte fólii a pečte dalších 20 minut při 180 °C.
10. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda jsou maso a brambory upečené, a pokud ano, vyjměte je z trouby.
11. Nakonec posypejte nasekanou petrželkou a koprem.
12. Podávejte je s láskou a grácií.
13. Dobrou chuť!