Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept. Tato plněná vepřová krkovice na plechu s kysaným zelím Vás okouzlí. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.
Co budeme potřebovat:
- Vepřové řízky 1 kg
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 šálek vody
- rostlinný tuk
- kysané zelí
- Sůl, pepř, sladká paprika
Jak budeme postupovat:
1. Omyté a osušené maso nakrájejte, jeden řez neřízněte na hranu 1,5 cm, a dalším řezem dořízněte až na konec.
2. Maso osolíme a opepříme.
3. Posypeme sladkou paprikou a maso dobře potřeme kořením.
4. Smíchejte kukuřičný škrob a rajčatový protlak. Zřeďte vodou.
6. Přelijte marinádou a dejte na 2 hodiny do lednice.
7. Cibuli nakrájejte na půlkolečka, zalijte octem a nechte 10–15 minut.
8. Nakrájejte sýr na plátky.
9. Namažte formu rostlinným olejem. Následně vyložte maso a uvnitř rozložte sýr. Na maso položíme cibuli.
12. Nakonec k masu dáme kysané zelí. Můžete potřít rostlinným olejem.
14. Pečte v troubě při 180°C po dobu 35-40 minut.