Vstupte do světa neodolatelných chutí s naším unikátním receptem: Bramborová slaná pochoutka plněná slaninou, cibulí a sýrem. Tento gurmánský zážitek, kde se snoubí krémovost brambor, vůně cibule, aroma slaniny a bohatost sýra, zaručeně okouzlí vaše chuťové buňky a stane se hvězdou každého stolu. Připravte se na kulinářskou cestu, kterou si zamilujete.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Bramborová slaná pochoutka plněná slaninou, cibulí a sýrem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 90 ml mléka – (6 lžic)
- 1 g soli – (1/8 lžičky)
- 150 g univerzální/pšeničné mouky – (1 hrnek)
- 15 ml nesoleného másla – (1 lžíce)
Plnění:
- 2 brambory – (200 g)
- 15 g slaniny – (2 lžíce)
- 6 g cibule – (1 lžíce)
- 15 ml majonézy – (1 lžíce)
- sýr mozzarella – podle chuti
Na potíraní:
- máslo/olej
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy nalijte mléko, přidejte sůl a nasypejte celozrnnou/pšeničnou mouku – promíchejte. Poté přilijte rozpuštěné nesolené máslo a rukama uhněťte těsto, pak přikryjte potravinovou fólií a nechte 30 minut odpočívat.
2. Do hrnce vložte 2 malé brambory nebo 1 velký, pak je zalijte vodou a vařte na mírném ohni doměkka.
3. Po uvaření je přendejte do misky a rozmačkejte vidličkou. Poté k bramborám přidejte slaninu, nakrájenou cibuli a 30 sekund je ohřejte v mikrovlnné troubě.
4. Následně je vsypte do bramborové kaši a přidejte majonézu – promíchejte.
5. Potom těsto rozválejte válečkem do velkého kruhu, doprostřed rozložte strouhanou mozzarellu a naplňte náplní, opět posypejte mozzarellou. Slepte konce a přeložte na druhou stranu a rozválejte válečkem.
6. Položte na pánev s máslem/olejem a potřete je také máslem/olejem, přikryjte pokličkou a pečte 3-5 minut z obou stran dozlatova.
7. Po opečení je podávejte s láskou a grácií.
Přátelé přejeme dobou chuť!