Frgálová buchta

Dnes si připravíme lahodnou Frgálovou buchtu, která je plněná třemi různými nádivkami – makovou, tvarohovou a ořechovou, s vrstvou sladkých povidel. Tato buchta je oblíbená pochoutka v české kuchyni a určitě stojí za to ji vyzkoušet.

frgálová buchta
Zdroj: Zdeňka Klosková

Co budeme potřebovat:

  • 4 vejce
  • 200 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 180 g cukru
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • Nádivka maková, tvarohová, ořechová, povidlová

Jak budeme postupovat:

1) V míse si nejprve promícháme vejce s cukrem dohladka.

2) Poté přidáme mléko a olej a důkladně promícháme.

3) Do této směsi postupně přidáváme polohrubou mouku s práškem do pečiva a vše důkladně promícháme do hladka.

4) Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na buchtu.

5) Na vrch těsta naneseme nádivku zvoleného druhu (makovou, tvarohovou, ořechovou, povidlovou) střídavě, aby vznikl efekt barevného pruhování.

6) Troubu předehřejeme na 180°C a buchtu pečeme cca 45-50 minut, dokud není zlatavá.

7) Hotovou buchtu necháme vychladnout a podáváme na kousky.