Dnes si připravíme lahodnou Frgálovou buchtu, která je plněná třemi různými nádivkami – makovou, tvarohovou a ořechovou, s vrstvou sladkých povidel. Tato buchta je oblíbená pochoutka v české kuchyni a určitě stojí za to ji vyzkoušet.
Co budeme potřebovat:
- 4 vejce
- 200 ml mléka
- 100 ml oleje
- 180 g cukru
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- Nádivka maková, tvarohová, ořechová, povidlová
Jak budeme postupovat:
1) V míse si nejprve promícháme vejce s cukrem dohladka.
2) Poté přidáme mléko a olej a důkladně promícháme.
3) Do této směsi postupně přidáváme polohrubou mouku s práškem do pečiva a vše důkladně promícháme do hladka.
4) Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na buchtu.
5) Na vrch těsta naneseme nádivku zvoleného druhu (makovou, tvarohovou, ořechovou, povidlovou) střídavě, aby vznikl efekt barevného pruhování.
6) Troubu předehřejeme na 180°C a buchtu pečeme cca 45-50 minut, dokud není zlatavá.
7) Hotovou buchtu necháme vychladnout a podáváme na kousky.