Tradiční moučník Adam a Eva

Dnes si pro vás připravím recept na tradiční moučník Adam a Eva. Tento sladký dezert je velmi oblíbený a spojuje v sobě kombinaci pěkně měkkého piškotového těsta s mandarinkami a krémem z vanilkového pudinku a BeBe oplatek. Tento dezert je velmi snadný na přípravu a rozhodně stojí za vyzkoušení.

tradiční moučník adam a eva
Zdroj: Zdeňka Klosková
Co budeme potřebovat:

Piškot:

  • 3 vejce
  • 150 g cukru
  • 2 lžíce vody
  • 180 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 malé plechovky mandarinek

Ovocný krém:

  • šťáva z mandarinek
  • 1 litr pomerančového džucu
  • 3 vanilkového pudinky

Krém:

  • 3 zakysané smetany
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 šlehačka

Na vrch:

  • bebe sušenky

Jak budeme postupovat:

1) Nejprve si připravíme piškot. Vejce rozšleháme do pěny s cukrem a vodou.

2) Poté přidáme polohrubou mouku a olej a důkladně promícháme.

3) Piškotové těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem.

4) Plech dáme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi 20 minut, dokud piškot nezhnědne.

5) Mezitím si připravíme ovocný krém ze šťávy z mandarinek, džusu a pudinku.

6) Bílí krém vytvoříme ze zakysané smetany, pudinku a šlehačky.

7) Hotový piškot necháme vychladnout, uložíme mandarinky a poté na něj naneseme krémy a na vrch bebe sušenky.

8) Hotový moučník Adam a Eva necháme vychladit v lednici a podáváme.