Dnes si pro vás připravím recept na tradiční moučník Adam a Eva. Tento sladký dezert je velmi oblíbený a spojuje v sobě kombinaci pěkně měkkého piškotového těsta s mandarinkami a krémem z vanilkového pudinku a BeBe oplatek. Tento dezert je velmi snadný na přípravu a rozhodně stojí za vyzkoušení.
Co budeme potřebovat:
Piškot:
- 3 vejce
- 150 g cukru
- 2 lžíce vody
- 180 g polohrubé mouky
- 2 lžíce oleje
- 2 malé plechovky mandarinek
Ovocný krém:
- šťáva z mandarinek
- 1 litr pomerančového džucu
- 3 vanilkového pudinky
Krém:
- 3 zakysané smetany
- 1 vanilkový pudink
- 1 šlehačka
Na vrch:
- bebe sušenky
Jak budeme postupovat:
1) Nejprve si připravíme piškot. Vejce rozšleháme do pěny s cukrem a vodou.
2) Poté přidáme polohrubou mouku a olej a důkladně promícháme.
3) Piškotové těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem.
4) Plech dáme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi 20 minut, dokud piškot nezhnědne.
5) Mezitím si připravíme ovocný krém ze šťávy z mandarinek, džusu a pudinku.
6) Bílí krém vytvoříme ze zakysané smetany, pudinku a šlehačky.
7) Hotový piškot necháme vychladnout, uložíme mandarinky a poté na něj naneseme krémy a na vrch bebe sušenky.
8) Hotový moučník Adam a Eva necháme vychladit v lednici a podáváme.