Kakaová roláda s karamelovým krémem

Kakaová roláda s karamelovým krémem je vynikající dezert, který se skvěle hodí pro speciální příležitosti nebo jako sladká pochoutka pro rodinné oslavy a večírky. Tato roláda je velmi chutná a lahodná díky kombinaci kakaového těsta a karamelového krému, který má sladkou a jemnou chuť. Pokud máte rádi sladké pochoutky, určitě si tuto kakaovou roládu s karamelovým krémem vyzkoušejte.

kakaová roláda s karamelovým krémem
Zdroj: Petra Smolková

Co budeme potřebovat:

  • 6 vajec
  • 140 g krupicového cukru
  • 30 g kakaa
  • 50 g hladké mouky
  • špetka soli

Krém:

  • 200 g másla
  • 200 g salka
  • 1 balení karamelového pudinku


Jak budeme postupovat:

1) Troubu předehřejeme na 180 °C.

2) Oddělíme bílky od žloutků a bílky ušleháme s cukrem a špetkou soli do tuhého sněhu.

3) Postupně za stálého šlehání přidáme žloutky a nakonec ručně vmícháme mouku s kakaem.

4) Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 10-15 minut na 180 °C.

5) Po upečení roládu opatrně převrátíme na nový pečicí papír a necháme vychladnout.

6) Krém připravíme tak, že smícháme máslo a salko dohladka a přidáme karamelový pudink dle návodu na obalu.

7) Roládu potřeme připraveným krémem a opatrně srolujeme.

8) Hotovou roládu necháme chvíli v lednici odpočinout a poté můžeme podávat.