Kakaová roláda s karamelovým krémem je vynikající dezert, který se skvěle hodí pro speciální příležitosti nebo jako sladká pochoutka pro rodinné oslavy a večírky. Tato roláda je velmi chutná a lahodná díky kombinaci kakaového těsta a karamelového krému, který má sladkou a jemnou chuť. Pokud máte rádi sladké pochoutky, určitě si tuto kakaovou roládu s karamelovým krémem vyzkoušejte.
Co budeme potřebovat:
- 6 vajec
- 140 g krupicového cukru
- 30 g kakaa
- 50 g hladké mouky
- špetka soli
Krém:
- 200 g másla
- 200 g salka
- 1 balení karamelového pudinku
Jak budeme postupovat:
1) Troubu předehřejeme na 180 °C.
2) Oddělíme bílky od žloutků a bílky ušleháme s cukrem a špetkou soli do tuhého sněhu.
3) Postupně za stálého šlehání přidáme žloutky a nakonec ručně vmícháme mouku s kakaem.
4) Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 10-15 minut na 180 °C.
5) Po upečení roládu opatrně převrátíme na nový pečicí papír a necháme vychladnout.
6) Krém připravíme tak, že smícháme máslo a salko dohladka a přidáme karamelový pudink dle návodu na obalu.
7) Roládu potřeme připraveným krémem a opatrně srolujeme.
8) Hotovou roládu necháme chvíli v lednici odpočinout a poté můžeme podávat.