Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vepřové plátky se žampióny a rajčaty. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

Co budeme potřebovat:
- 1,5 kg vepřové maso
- 3-4 cibule
- rostlinný olej – na potíraní a smažení
- sůl – podle chuti
- pepř – podle chuti
- 600 g houby
- 3 rajčata
- 200 g sýra
Na zdobení:
- kopr
Jak budeme postupovat:
1. Cibuli nakrájejte na jemno a rozložte ji na plech s rostlinným olejem.


2. Vepřové maso nakrájejte na silnější plátky. Vytvořte v nich mřížky, které prořízněte, ale ne úplně. Osolte a opepřete je z obou stran.


3. Položte ho na cibuli na plechu.


4. Zbylou cibuli nakrájejte na drobno a 2-3 minuty smažte na oleji na pánvi dozlatova.

5. Nakrájejte houby na půlměsíčky, přidejte je k cibuli. Osolte, opepřete, promíchejte a nakrájejte rajčata na půlměsíčky.



6. Na vepřové plátky položte houbovou náplň a pěkně naaranžujte rajčatové půlměsíčky.

7. Pečte v předehřáté troubě 50 minut při 180 °C.

8. Po uplynutí doby pečení je vyjměte z trouby a posypte strouhaným sýrem.

9. Pečte dalších 10 minut.
10. Nakonec posypejte koprem a podávejte je s láskou a velkou chutí.



11. Dobrou chuť!