Výborná bavorská buchta se skořicí

Výborná bavorská buchta se skořicí je skvělý dezert, který je snadno připravitelný doma. Tento recept je ideální pro milovníky sladkých a kořeněných jídel a je vhodný pro rodinné oslavy, narozeninové oslavy nebo jen tak pro zpestření vaší každodenní rutiny.

Tento dezert má nejen skvělou chuť, ale také výhodu, že je snadno přizpůsobitelný vašim chutím a preferencím. Pokud máte rádi více skořicovou chuť, můžete do těsta přidat více skořice nebo ji přidat do sypání. Pokud preferujete méně sladké jídlo, můžete snížit množství cukru v těstě nebo v sypání.

výborná bavorská buchta se skořicí
Zdroj: Eva Kormošová

Recept na výbornou bavorskou buchtu se skořicí:

Co budeme potřebovat:

  • 100 ml mléka
  • 100 ml vody
  • 1 vejce
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce másla
  • 1/3 hrnku cukru
  • 1 1/2 lžičky sušeného droždí

Sypání:

  • 1/3 hrnku pískového cukru
  • 1-2 lžičky skořice
  • 1 hrnek smetany ke šlehání


Jak budeme postupovat:

1) V misce smícháme vodu, mléko, vejce, sůl a cukr.

2) Přidáme mouku a sušené droždí a hněteme, dokud nevznikne hladké těsto.

3) Přidáme máslo a hněteme dalších 5-10 minut.

4) Těsto necháme kynout v teple až do zdvojnásobení objemu (cca 1 hodina).

5) Po vykynutí těsto přeneseme na vymazaný plech a necháme ještě cca 30 minut kynout.

6) Prostředníkem a ukazovákem děláme po celém povrchu do těsta díry.

7) V misce smícháme cukr se skořicí a zasypeme jím díry.

8) Nakonec buchtu zalijeme smetanou a pečeme asi 30 minut při 180 °C.

Tento recept je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí vyzkoušet něco nového a neobvyklého. Je to skvělý způsob, jak zpestřit svůj jídelníček a vytvořit něco skvělého pro své blízké.