Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na velmi chutné rolky plněné bramborami se zeleninou. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Co budeme potřebovat:
- 4-5 středně velkých brambor
- 2 lžičky soli
- 0,5 -1 kg masa
- špetka černého pepře
- 1/2 lžičky chilli omáčky
- 2 lžíce majonézy
- kopr – podle chuti
Salát:
- 1/2 čínského zelí
- 1 červená cibule
- 4 cherry rajčata
- 100 g konzervované kukuřice
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce francouzské hořčice
- sůl – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Oloupané a očištěné brambory nakrájejte na hrubší hranolky.
2. Přidejte 2 lžičky soli, vodu a nechte 15 minut stát.
3. Vepřové maso nakrájejte na 8 steaků. Přikryjte je fólií a z obou stran je naklepejte.
4. Položte je do mísy na sebe. Přidejte sůl, špetku černého pepře, 1/2 lžičky chilli, majonézu a promíchejte rukama.
5. Přikryjte je potravinovou fólií a nechte 30-40 minut odpočívat.
6. Brambory slijte a položte je na steaky v marinádě posypané koprem. Srolujte je a propíchejte špejlemi.
7. Položte je na plech s pečicím papírem pěkně vedle sebe.
8. Plněné rolky pečte v předehřáté troubě 30-35 minut při 200 °C.
9. V míse nakrájejte zelí na jemno, červenou cibuli na jemno, rajčata na kousky, přidejte kukuřici, majonézu, francouzskou hořčici a sůl podle chuti. Promíchejte varečkou a salát je hotový!
10. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda jsou rolky upečené, a pokud ano, vyjměte trouby.
11. Plněné bramborové rolky podávejte s připraveným salátem a hlavně s velkou chutí a grácií.
12. Dobrou chuť!