Lehoučký nepečený zákusek připravený z dlouhých piškotů

Lehoučký nepečený zákusek je ideální řešení pro všechny, kteří chtějí připravit něco sladkého, ale nemají náladu na pečení. Tento recept je velmi snadný a příprava zabere pouhých 15 minut.

Tento lehký a osvěžující zákusek je skvělý na slavnostní příležitosti nebo jako sladká odměna po dlouhém dni. A co je nejlepší, není potřeba péct!

lehoučký nepečený zákusek připravený z dlouhých piškotů
Zdroj: Petra Žídková

Recept na lehoučký nepečený zákusek připravený z dlouhých piškotů:

Co budeme potřebovat:
  • 1 velké balení cukrářských piškotů
  • 2 decilitry uvařené kávy
  • 2 kelímky smetany ke šlehání
  • 250g tvarohu nebo mascarpone
  • 30g cukru moučka

Jak budeme postupovat:

1) Nejprve si uvařte silnou kávu. Pokud máte rádi sladší zákusek, můžete přidat trochu cukru do kávy. Kávu nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

2) Poté vezměte velké balení cukrářských piškotů a jednu stranu piškotů namáčejte do vychladlé kávy. Piškoty naskládejte na dno formy tak, aby byly pevně přilepené k sobě.

3) Dále si ušlehejte smetanu ke šlehání s cukrem moučka a tvarohem nebo mascarpone. Směs by měla být krémová a hladká.

4) Nanesete polovinu směsi na piškoty a rovnoměrně ji rozetřete. Poté pokračujte vkládáním další vrstvy piškotů namočených v kávě a nanesením zbývajícího krému.

5) Na vrchol můžete posypat 2-3 nasekané piškoty. Zákusek dejte vychladit do lednice na 2-3 hodiny, aby krém ztuhnul a piškoty zcela vsákly kávu.

6) Před podáváním můžete zákusek ozdobit čerstvým ovocem nebo kakaovým práškem. Podávejte vychlazený zákusek a vychutnejte si lehkou a osvěžující pochoutku!

Doporučujeme: Litá buchta s pistáciovým pudinkem, zakysanou smetanou a skořicí