Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na domácí černobílé kakaové buchty je tím pravým. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin.

Co budeme potřebovat:
- 160 ml teplého mléka
- 100-150 g cukru
- 8 g sušeného droždí
- 200 ml rostlinného oleje
- 200 ml perlivé vody
- 1 lžička soli
- 600 g hladké mouky
Ostatní:
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžíce mouky
- olej – na potírání
- mléko – na mazání
- máslo – na vymazání
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy dejte teplé mléko, sušené droždí a promíchejte. Přidejte olej, perlivou vodu a znovu promíchejte. Pak přidejte lžíci soli, mouku prosejte přes síto a promíchejte.


2. Těsto rozdělte na 2 části.

3. Do jedné části těsta dejte kakao, prohněťte, získáte kakaové těsto a potřete olejem.


4. Do klasického hladkého těsta nasypte mouku a rukama prohněťte. Potřete je olejem, přikryjte potravinovou fólií a nechte na teplém místě 40 minut odpočívat.


5. Poté klasické těsto rozdělte na 12 dílů a vytvarujte z nich buchtičky.


6. Totéž proveďte s kakaovým těstem a postup opakujte.


7. Přikryjte je a nechte odpočinout.
8. Pak těsta rozválejte a položte jedno na druhé.


9. Těsto překrojte na tři čtvrtiny a z každého tenkého plátu vytvořte vrtulku.


10. Položte je na plech s pečicím papírem, přikryjte utěrkou a nechte 15 minut odpočívat.

11. Výsledkem budou krásně nadýchané buchtičky.
12. Potřete je mlékem.

13. Buchtičky pečte v předehřáté troubě 20-25 minut při 180 °C.
14. Poté je potřete máslem a podávejte je s láskou.

