Marně přemýšlíte, čím překvapit chuťové buňky své rodiny? Zkuste se s námi inspirovat a připravit nenáročný, ale skvělý pokrm – báječně chutnou svíčkovou s houbami. Dokonalou chuť pokrmu zajišťuje také víno, které recept obsahuje. Množství ingrediencí určíte sami podle toho, pro kolik strávníků hodláte vařit. Pojďme na to – hovězí svíčková s cibulí, nakládanou okurkou a houbami.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Hovězí svíčková s cibulí, nakládanou okurkou a houbami
Co budeme potřebovat:
- hovězí svíčkovice
- cibule
- červené víno
- paprika
- nakládané okurky ve slané vodě
- mouka
- sůl, pepř
- houby
- hovězí vývar
Jak budeme postupovat:
- Svíčkovou nakrájejte na kousky.
- V hrnci rozehřejte větší množství oleje. Maso v něm smažte, dokud nezhnědne.
- Maso lehce poprašte moukou.
- Papriky, žampiony a okurky nakrájejte na malé kousky.
- K masu přidejte cibuli, papriky, okurky a žampiony.
- Zalijte vínem.
- Přidejte hovězí vývar. Měkké maso vyjměte a šťávu slijte do tuku.
- Zahustíme moukou, osolíme, opepříme a dobře provaříme.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na hovězí svíčkovou s cibulí, okurkou a houbami zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Nakládaná cikánská pečeně se slaninou, cibulí a pikantním kořením!