Na zahřátí! Výživná kuřecí polévka s těstovinami a růžičkovou kapustou

Co může být lepšího než polévka bohatá na vitamíny, která Vás zahřeje? Připravte si k nedělnímu obědu chutnou kuřecí polévku s těstovinami a růžičkovou kapustou. Existuje mnoho způsobů její přípravy, my Vám přinášíme tento. Nachystejte si potřebné ingredience, které máte doma určitě po ruce, a pusťte se do vaření!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Na zahřátí! Výživná kuřecí polévka s těstovinami a růžičkovou kapustou
Zdroj: iStockphoto

Kuřecí polévka s těstovinami a růžičkovou kapustou

Co budeme potřebovat:
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks menší cibule
  • 1 ks celeru (stonek)
  • 1 ks kuřecích prsou
  • 1 ks kapie
  • 10 ks růžičkové kapusty
  • trochu petrželky
  • podle chuti sůl, mletý černý pepř, tymián
  • 300 g menších těstovin (kolínka, malé mušle, listy apod.)

Jak budeme postupovat:

1) V hrnci osmahněte na oleji nakrájenou cibuli a přidejte nakrájený celer. Společně smažte, dokud cibule nezměkne.

2) Poté přidejte kuřecí prsa nakrájená na kostičky a smažte, dokud nezměknou.

3) Nakonec k masu přidejte nasekanou kapii a vše zalijte studenou vodou. Osolte, opepřete a přidejte sušený tymián.

4) Povařte pod pokličkou na mírném ohni asi 20 minut.

5) Těstoviny mezitím uvařte al dente v osolené vodě v jiném hrnci, slijte a propláchněte studenou vodou.

6) Asi 5 minut před koncem vaření přidejte do polévky růžičkovou kapustu, kterou předtím opláchněte a odřízněte jí konce.

7) Těstoviny dejte na talíř a zalijte je horkou polévkou. Ozdobte petrželkou.

Přejeme Vám a vašim blízkým dobrou chuť!