Kuřecí stehna nebyla nikdy lepší a šťavnatější! Dnes jsme pro Vás připravili recept, který Vás potěší svou jednoduchostí a zároveň zasytí. Připravte si pečená kuřecí stehna v medové marinádě se sójovou omáčkou. Přílohu si můžete vybrat podle své chuti, skvěle se hodí k salátu, bramborám nebo i rýži.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Šťavnatá kuřecí stehna v medové marinádě:
Co budeme potřebovat:
- 20 kuřecích stehen (nebo jiných částí kuřete)
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- špetka papriky
- 3 lžíce sójové omáčky
- jednu čajovou lžičku medu
- 80 ml rafinovaného slunečnicového oleje
- 1 lžíce sezamového oleje
- 6 stroužků česneku (velkých)
Jak budeme postupovat:
1) Kuřecí stehna omyjte a osušte. Na každé z nich udělejte 2 hluboké řezy až ke kosti. Vložte je do mísy.
2) Přidejte sůl a mletý černý pepř podle chuti, papriku, sójovou omáčku, med, rafinovaný slunečnicový olej, sezamový olej a česnek prolisovaný lisem na česnek. Rukama promíchejte koření a oleje, abyste je rozetřeli po celém povrchu.
3) Nechte stehna marinovat alespoň 30 minut.
4) Položte je na plech vyložený pečicím papírem.
5) Pečte asi 30 minut, dokud není téměř hotová, v troubě předehřáté na 180 °C.
6) Vyjměte z trouby a potřete zbývající marinádou v míse.
7) Poté pečte dalších 7-10 minut.
8) Kuřecí stehna podávejte s velkou chutí!
Přejeme Vám i vašim blízkým dobrou chuť!