Říká se, že dobrá sladká pochoutka utužuje vztahy. Tak proč si nenaplánovat odpolední posezení s přáteli nebo rodinou a nepřipravit něco opravdu originálního? Tato nepečená dvoubarevná čokoládová roláda z vlašských oříšku politá tmavou a bílou čokoládou s arašídy je tím pravým. Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nepečená dvoubarevná čokoládová roláda z vlašských oříšku politá tmavou a bílou čokoládou s arašídy
Co budeme potřebovat:
Těsto z vlašských oříšku:
- 120 g cukru
- 60 g kakaa
- 400 ml mléka
- kůra z 1 pomeranče
- 150 g měkké máslo
- 100 g vlašských ořechů
- 400 g sušenek
Poleva z tmavé a bíle čokolády s arašídy:
- 80 g mléčné čokolády + 30 g arašídů
- 50 g bílé čokolády + 30 g arašídů
Na zdobení:
- arašídy a oříšky
Jak budeme postupovat:
1. Cukr a kakao nasypejte do hrnce nebo pánve, dejte na sporák a vařte na mírném ohni – promíchejte a postupně přilévejte mléko – promíchejte a pak nastrouhejte kůru z pomeranče – promíchejte a také přidejte měkké máslo – promíchejte.
2. Nožem nasekejte vlašské ořechy a nasypte je do mísy s rozdrobenými sušenkami a zalijte směsí – promíchejte.
3. Následně vytvořené těsto rozložte na střed pečícího papíru, srolujte ho do rolády a dejte na 1 hodinu do lednice.
4. Arašídy rozemelte v mixéru a přisypejte polovinu k rozpuštěné mléčné čokoládě – dobře promíchejte a druhou polovinu přisypejte do rozpuštěné bíle čokolády – dobře promíchejte.
5. Ztuhlou roládu vyjměte z lednice, podložte papírem, odřízněte konce, obalte střídavě proužky z papíru. Poté přelijte mléčnou a bílou čokoládou s arašídy a dejte na 20 minut do lednice.
6. Nakonec ji můžete ozdobit kousky arašídů nebo oříšku a podávejte ji především s láskou a radostí.
Přátelé přejeme dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD:
https://www.youtube.com/watch?v=TS7nA9jJivI