Jemné domácí pletené pečené bochníky plněné džemem

Vážení přátelé, dnešní recept, který vám nabízíme k vyzkoušení, je recept na jemné domácí pletené pečené bochníky plněné džemem. Jejich příprava je velmi jednoduchá a rychlá a výsledek vás ohromí. Ideální k domácímu teplému čaji a horkému kakau. Vy i vaše děti je budete zbožňovat!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Jemné domácí pletené pečené bochníky plněné džemem - ideální k čaji!
Zdroj: Piekarnia Lesi

Jemné domácí pletené pečené bochníky plněné džemem

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 300 ml teplého mléka
  • 70 g cukru
  • 8 g sušené droždí
  • 50 ml rostlinný olej
  • 1 vaječný bílek
  • 1 lžička vanilkový cukr
  • 500 g pšeničná mouka
  • 1 lžička soli

Ostatní:

  • malinový džem – (nebo libovolný, který máte rádi)

Na potíraní:

  • 1 žloutek + 1 lžíce vody

Na zdobení a posypání:

  • moučkový cukr – (může, ale nemusí)

Jak budeme postupovat:

1. Nalijte mléko do mísy, přisypejte cukr, sušené droždí – metličkou rozmíchejte.

Jemné domácí pletené pečené bochníky plněné džemem – ideální k čaji!
Zdroj: Piekarnia Lesi

2. Poté přilijte olej, přidejte bílek, přisypte vanilkový cukr – promíchejte metličkou.

3. Pak přisypávejte prosátou mouku, osolte – prohněte stěrkou.

Jemné domácí pletené pečené bochníky plněné džemem – ideální k čaji!
Zdroj: Piekarnia Lesi
Jemné domácí pletené pečené bochníky plněné džemem – ideální k čaji!
Zdroj: Piekarnia Lesi

4. Čistou plochu si posypejte moukou a položte na ní získané těsto, hněťte rukama dokud není hladké.

Jemné domácí pletené pečené bochníky plněné džemem – ideální k čaji!
Zdroj: Piekarnia Lesi

5. Mísu vymažte rostlinným olejem a umístěte do ní těsto, přikryjte utěrkou a nechte 1 hodinu odpočívat, aby těsto pěkně vykynulo.

6. Po 1 hodině byste měli získat pěkně měkké, nadýchané vykynuté těsto, které rozdělte na 4 části a z každé části vytvarujte kouli, kterou položte na tác, pak je přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechte 10 minutu odpočívat.

Jemné domácí pletené pečené bochníky plněné džemem – ideální k čaji!
Zdroj: Piekarnia Lesi
Jemné domácí pletené pečené bochníky plněné džemem – ideální k čaji!
Zdroj: Piekarnia Lesi

7. Každou kuličku rozválejte válečkem na plát o průměru 0,5 cm, střed plátu potřete malinovým džemem a přeložte na polovinu, pak rukama přitlačte a rozválejte, potom pomocí vykrajovače udělejte zářezy a proplétejte.

Jemné domácí pletené pečené bochníky plněné džemem – ideální k čaji!
Zdroj: Piekarnia Lesi
Jemné domácí pletené pečené bochníky plněné džemem – ideální k čaji!
Zdroj: Piekarnia Lesi
Jemné domácí pletené pečené bochníky plněné džemem – ideální k čaji!
Zdroj: Piekarnia Lesi
Jemné domácí pletené pečené bochníky plněné džemem – ideální k čaji!
Zdroj: Piekarnia Lesi

8. Takto postupujte s každou kouli a položte ji pak do mísy vyložené pečicím papírem. Potřete je žloutkem smíchaným s vodou, aby krásně zezlátly.

Jemné domácí pletené pečené bochníky plněné džemem – ideální k čaji!
Zdroj: Piekarnia Lesi
Jemné domácí pletené pečené bochníky plněné džemem – ideální k čaji!
Zdroj: Piekarnia Lesi
Jemné domácí pletené pečené bochníky plněné džemem – ideální k čaji!
Zdroj: Piekarnia Lesi

9. Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut při 200 °C.

10. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte, zda jsou bochníky upečené, a pokud ano, vyjměte je z trouby.

Jemné domácí pletené pečené bochníky plněné džemem – ideální k čaji!
Zdroj: Piekarnia Lesi

11. Jemné domácí pletené pečené bochníky plněné džemem podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.

Jemné domácí pletené pečené bochníky plněné džemem – ideální k čaji!
Zdroj: Piekarnia Lesi
Jemné domácí pletené pečené bochníky plněné džemem – ideální k čaji!
Zdroj: Piekarnia Lesi

Přátelé přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD:

YouTube/Jemné domácí pletené pečené bochníky plněné džemem