Sháníte recept na dobré jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu i přátelé? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na zapečené karbanátky plněné slaninkou a okurkami s bramborovou kaší. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečené karbanátky plněné slaninkou a okurkami s bramborovou kaší
Co budeme potřebovat:
Směs mletého masa:
- 600 g mletého masa
- 1 vejce
- 2 lžíce strouhanky
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
Náplň:
- 100-150 g slaniny
- 1 cibule
- 4 konzervované okurky
- 2 lžíce hořčice
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
Ostatní:
- rostlinný olej – na smažení
- 2 lžíce strouhanky – na obalování
Bramborová kaše:
- 4 brambory
- 50 g másla
- sůl – podle chuti
- 150 ml mléka
Houbová omáčka:
- 1 cibule
- 5 žampionů
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 1 lžíce pšeničné mouky
- 250 ml vody
Na zdobení:
- čerstvý kopr
Jak budeme postupovat:
1. Mleté maso vložte do mísy, rozklepněte vejce, přidejte strouhanku, osolte a opepřete – promíchejte.
2. Připravte si pánev s olejem a vložte do ní na proužky nakrájenou slaninu a nadrobno nakrájenou cibuli – smažte 2 minuty, pak přidejte na nudličky nakrájené konzervované okurky a hořčici. Ochuťte solí, černým pepřem a smažte dohromady na mírném ohni.
3. Potom směs přendejte do mísy a brambory nakrájejte na kostičky, dejte je do hrnce, zalijte vodou, osolte a vařte na mírném ohni doměkka.
4. Z mletého masa vytvarujte placičky a naplňte je směsí, potom z nich vytvořte karbanátky a položte je na čistou plochu úhledně vedle sebe. Poté je obalte ve strouhance a položte je na pánev s rozehřátým olejem, smažte je po obou stranách dozlatova.
5. Nakonec je přendejte do zapékací mísy a pečte v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C.
6. Mezitím nakrájejte cibuli nadrobno a dejte ji na pánev s olejem, smažte ji 2 minuty dozlatova a poté přidejte houby nakrájené na půlměsíčky, společně je na mírném ohni 10 minut povařte, pak přisypejte mouku – promíchejte, podlijte vodou – promíchejte.
7. Uvařené brambory slijte, dejte je do misky, přidejte kostku másla, osolte, následně přilijte mléko a rozšťouchejte je.
8. Na talíř si naaranžujte bramborovou kaši, přelitou houbovou omáčkou a pečené karbanátky zdobené čerstvým koprem – oběd je hotový!
9. Dobrou chuť!