Kakaová roláda plněná smetanovým krémem – ozdobená čerstvým ovocem

Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit kakaovou roládu plněnou smetanovým krémem – ozdobenou čerstvým ovocem. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, zvládne to každý začínající pekař i pekařka!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Kakaová roláda plněná smetanovým krémem - ozdobená čerstvým ovocem
Zdroj: Najlepšie jedlo tu

Kakaová roláda plněná smetanovým krémem – ozdobená čerstvým ovocem

Co budeme potřebovat:

Kakaové těsto:

  • 5 vajec
  • 100 g cukru
  • 100 g mouky
  • 20 g kakaa
  • 50 ml mléka

Krém:

  • 250 g ricotta nebo smetanový sýr
  • 50 g moučkový cukr nebo cukr
  • 150 ml smetana 33%

Zdobení:

  • 60 g rozpuštěná čokoláda se smetanou
  • čerstvé ovoce – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Vejce rozklepněte do mísy, přidejte cukr a šlehejte do pěny, pak přidejte prosátou mouku s kakaem – promíchejte, poté vmíchejte mléko – promíchejte.

Kakaová roláda plněná smetanovým krémem – ozdobená čerstvým ovocem
Zdroj: Najlepšie jedlo tu
Kakaová roláda plněná smetanovým krémem – ozdobená čerstvým ovocem
Zdroj: Najlepšie jedlo tu
Kakaová roláda plněná smetanovým krémem – ozdobená čerstvým ovocem
Zdroj: Najlepšie jedlo tu
Kakaová roláda plněná smetanovým krémem – ozdobená čerstvým ovocem
Zdroj: Najlepšie jedlo tu
Kakaová roláda plněná smetanovým krémem – ozdobená čerstvým ovocem
Zdroj: Najlepšie jedlo tu

2. Připravte si plech s pečicím papírem, nalijte na něj těsto a pěkně ho rozetřete.

Kakaová roláda plněná smetanovým krémem – ozdobená čerstvým ovocem
Zdroj: Najlepšie jedlo tu

3. Pečte v předehřáté troubě 10-12 minut při 180 °C.

4. Ricottu nebo jiný smetanový sýr dejte do mísy, přisypte moučkový cukr nebo cukr a vyšlehejte, následně přilijte 33% smetanu a pokračujte ve šlehání krásného bílého krému.

Kakaová roláda plněná smetanovým krémem – ozdobená čerstvým ovocem
Zdroj: Najlepšie jedlo tu
Kakaová roláda plněná smetanovým krémem – ozdobená čerstvým ovocem
Zdroj: Najlepšie jedlo tu

5. Na upečené těsto naneste krém a pěkně ho rozetřete a srolujte do rolády.

Kakaová roláda plněná smetanovým krémem – ozdobená čerstvým ovocem
Zdroj: Najlepšie jedlo tu
Kakaová roláda plněná smetanovým krémem – ozdobená čerstvým ovocem
Zdroj: Najlepšie jedlo tu

6. Následně roládu položte na 1 hodinu do lednice, aby ztuhla.

7. Po ztuhnutí roládu ozdobte podle vaší fantazie – můžete je také ozdobit rozpuštěnou čokoládou, čerstvým ovocem – je to jen na vás!

7. Lahodnou roládu se smetanovým krémem podávejte s láskou, skvělou chutí a radostí.

Přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: