Milí přátelé, krok za krokem vám představíme báječný recept na jemný, lahodný kakaovo-kávový dezert se smetanovým krémem. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, či rodinu, sladkou tečku v podobě chutného a jemného dezertu ocení všichni – delikatesa!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jemný, lahodný kakaovo-kávový dezert se smetanovým krémem
Co budeme potřebovat:
Kakaovo-kávové těsto:
- 400 ml mléka
- 30 g másla
- 2 lžíce kakaového prášku
- 50 g cukru
- 80 g mouky
- 2 vejce
- 2 lžičky instantní kávy
Krém:
- 600 ml smetany 33 % tuku
- 70 g cukru
- špetka vanilky
- 250 g smetanového sýra
Na zdobení:
- kakao
Jak budeme postupovat:
1. Mléko nalijte do hrnce, přidejte máslo, přisypte prosáté kakao, přidejte cukr a zamíchejte.
2. Vařte na mírném ohni, dokud se máslo a cukr nerozpustí.
3. Potom přelijte do misky, přidejte prosátou mouku a promíchejte metličkou.
4. V jiné míse rozšlehejte vejce a pak vaječnou směs vlijte do kakaové směsi – promíchejte, přikryjte potravinovou fólií a položte do lednice, následně přidejte instantní kávu a promíchejte metličkou.
5. Pánev potřete trochou oleje, po částech nalijte těsto a na středním plameni opečte ve tvaru palačinek.
6. Do velké mísy nalijte smetanu, nasypte cukr, přidejte vanilku a rozmixujte mixérem, poté přidejte smetanový sýr a šlehejte do bílého krému.
7. Krém rozetřete na kakaovo-kávové těsto, pak přidejte další kakaové těsto – krém a postup opakujte víckrát. Krém naneste aj na boční stěny dezertu, nakonec posypejte kakaem dejte na 3-4 hodiny do lednice, aby ztuhl.
8. Jemný, lahodný kakaovo-kávový dezert se smetanovým krémem podávejte s láskou, skvělou chutí a radostí.
Přejeme dobrou chuť!