Jemný, lahodný kakaovo-kávový dezert se smetanovým krémem – Rozplývá se v ústech!

Milí přátelé, krok za krokem vám představíme báječný recept na jemný, lahodný kakaovo-kávový dezert se smetanovým krémem. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, či rodinu, sladkou tečku v podobě chutného a jemného dezertu ocení všichni – delikatesa!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Jemný, lahodný kakaovo-kávový dezert se smetanovým krémem - Rozplývá se v ústech!
Zdroj: Lieblingsdesserts

Jemný, lahodný kakaovo-kávový dezert se smetanovým krémem

Co budeme potřebovat:

Kakaovo-kávové těsto:

  • 400 ml mléka
  • 30 g másla
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 50 g cukru
  • 80 g mouky
  • 2 vejce
  • 2 lžičky instantní kávy

Krém:

  • 600 ml smetany 33 % tuku
  • 70 g cukru
  • špetka vanilky
  • 250 g smetanového sýra

Na zdobení:

  • kakao

Jak budeme postupovat:

1. Mléko nalijte do hrnce, přidejte máslo, přisypte prosáté kakao, přidejte cukr a zamíchejte.

Jemný, lahodný kakaovo-kávový dezert se smetanovým krémem – rozplývá se v ústech!
Zdroj: Lieblingsdesserts

2. Vařte na mírném ohni, dokud se máslo a cukr nerozpustí.

Jemný, lahodný kakaovo-kávový dezert se smetanovým krémem – rozplývá se v ústech!
Zdroj: Lieblingsdesserts

3. Potom přelijte do misky, přidejte prosátou mouku a promíchejte metličkou.

Jemný, lahodný kakaovo-kávový dezert se smetanovým krémem – rozplývá se v ústech!
Zdroj: Lieblingsdesserts

4. V jiné míse rozšlehejte vejce a pak vaječnou směs vlijte do kakaové směsi – promíchejte, přikryjte potravinovou fólií a položte do lednice, následně přidejte instantní kávu a promíchejte metličkou.

Jemný, lahodný kakaovo-kávový dezert se smetanovým krémem – rozplývá se v ústech!
Zdroj: Lieblingsdesserts
Jemný, lahodný kakaovo-kávový dezert se smetanovým krémem – rozplývá se v ústech!
Zdroj: Lieblingsdesserts

5. Pánev potřete trochou oleje, po částech nalijte těsto a na středním plameni opečte ve tvaru palačinek.

6. Do velké mísy nalijte smetanu, nasypte cukr, přidejte vanilku a rozmixujte mixérem, poté přidejte smetanový sýr a šlehejte do bílého krému.

7. Krém rozetřete na kakaovo-kávové těsto, pak přidejte další kakaové těsto – krém a postup opakujte víckrát. Krém naneste aj na boční stěny dezertu, nakonec posypejte kakaem dejte na 3-4 hodiny do lednice, aby ztuhl.

8. Jemný, lahodný kakaovo-kávový dezert se smetanovým krémem podávejte s láskou, skvělou chutí a radostí.

Jemný, lahodný kakaovo-kávový dezert se smetanovým krémem
Zdroj: Lieblingsdesserts

Přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD:

YouTube/Kakaovo-kávový dezert se smetanovým krémem