Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Teď už víte! Krok za krokem vám představíme velmi chutný recept na zapečené brambory se sýrem, s náplní z mletého masa a zeleniny.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečené brambory se sýrem, s náplní z mletého masa a zeleniny, přelité mléčnou omáčkou
Co budeme potřebovat:
- 1 kg brambory
- 1 lžička soli
- 5 lžic rostlinného oleje – na smažení
Náplň:
- 2 pórky
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 300 g mleté maso
- 1 lžička soli
- černý pepř – podle chuti
- 1 lžička italské bylinky
- 300 ml nakrájená rajčata
- 250 g sýra
Omáčka:
- 3 vejce
- 130 ml mléka
- 1 lžička – podle chuti
- pepř – podle chuti
Na zdobení:
- čerstvá pažitka
Jak budeme postupovat:
1. Vložte brambory do hrnce, nakrájejte je na kostičky, zalijte vodou a osolte, vařte na mírném ohni asi 8 minut – do změknutí.
2. Po uvaření je sceďte a 1/2 brambor rozložte do zapékací misky.
3. Připravte si pánev s olejem a dejte do ní pórek nakrájený na kolečka a smažte ho 3 minuty na mírném ohni, pak přidejte česnek nakrájený nadrobno, červenou papriku nakrájenou na kostičky a vše společně smažte 3 minuty na mírném ohni.
4. Nakonec přidejte mleté maso a vše společně 8 minut povařte. Nakonec dochuťte solí, černým pepřem, italskými bylinkami, promíchejte a přidejte pyré z nakrájených rajčat.
5. Na uvařené brambory v míse nasypejte strouhaný sýr a naneste uvařenou směs se zeleninou a mletým masem, pěkně ji rozprostřete a opět posypte strouhaným sýrem a přidejte druhou polovinu brambor.
6. Vejce rozklepněte do odměrky, přilijte mléko, osolte, opepřete a promíchejte metličkou, následně omáčkou přelijte ingredience v míse a posypejte ještě strouhaným sýrem.
7. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 190 °C.
8. Po uplynutí této doby pečení zkontrolujte, zda jsou ingredience v míse upečené, a pokud ano, vyjměte je z trouby a nakonec posypejte čerstvou pažitkou.
9. Podávejte je s láskou, velkou chutí a grácií.
10. Dobrou chuť!