Milí přátelé, dnešní sladký recept, který vám nabízíme, je královský kakaový dezert s čokoládovo-smetanovým krémem, který si okamžitě zamilujete. Skvěle se hodí k lahodné kávě. Určitě si ho připravte a uvidíte, že výsledek je ohromující!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kakaový dezert s čokoládovo-smetanovým krémem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 2 vejce
- 150 g cukru
- 100 ml rostlinného oleje
- 200 ml mléka
- 250 g mouky
- 60 g kakaa
- 10 g prášku do pečiva
- 1 lžička citronové šťávy + 0,5 lžičky sody
Krém:
- 280 g kondenzovaného mléka
- 200 g hořké čokolády
- 300 g smetana 33 %
Impregnace:
- 30 g hořká čokoláda
- 150 ml horké mléko
- 0,5-1 lžíce kondenzované mléko
Na zdobení:
- cukrárenské ozdoby
Jak budeme postupovat:
1. V míse rozklepněte vejce, přisypte cukr, přilijte olej a mléko – vyšlehejte, dokud nevznikne nadýchaná směs.
2. Do nádobky s odměrkou nasypte mouku, kakaový prášek a prášek do pečiva – promícháme lžící.
3. Následně prosejte do nadýchané směsi – promíchejte a poté přidejte smíchanou lžičku citronové šťávy + 1/2 lžičky sody – promíchejte.
4. Připravte si plech s pečicím papírem o rozměrech 30 X 22 cm a těsto na plech vylijte a pěkně rozetřete.
5. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C.
6. Pomocí špejle zkontrolujte, zda je těsto upečené, pokud ano, přeložte ho na druhou stranu, odstraňte pečicí papír, zarovnejte konce a rozkrojte ho na 2 stejné části.
7. Nalijte kondenzované mléko do hrnce, přidejte nasekanou hořkou čokoládu, přilijte 33% smetanu – promíchejte a vařte na mírném ohni, dokud nezačne vřít.
8. Poté krém s hrncem přendejte do mísy s ledem, promíchejte a nechte zcela vychladnout.
9. Horkou čokoládu dejte do jiné mísy, přilijte horké mléko – zamíchejte, přidejte kondenzované mléko – zamíchejte.
10. Spodní část upečeného těsta obalte fólií a těsto položte do obruče, polijte impregnovanými přísadami a zalijte čokoládovo-smetanovým krémem.
11. Zakryjte druhou částí těsta, opět polijte impregnovanými přísadami, naneste krém,
pěkně ho rozetřete a potom položte na několik hodin do lednice, aby dezert ztuhl.
12. Po ztuhnutí ho vyjměte z obruče, boky potřete zbylým krémem, podle tvaru na něj položte mřížku a odříznuté konce dezertu vložte do mixéru – pomelte a naneste po stranách.
13. Nakonec ozdobte povrch cukrovými dekoracemi.
14. Královský kakaový dezert s čokoládovo-smetanovým krémem podávejte s láskou, velkou chutí a půvabem.
Přátelé přejeme dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD: