Připravte si domácí věnečky s chutným krémem

Krok za krokem vám představíme skvělý recept na domácí věnečky s chutným krémem. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného moučníku ocení všichni.

připravte si domácí věnečky s chutným krémem
Zdroj: Hana Sotolářová

Jak budeme postupovat:

1) 250 ml vody+115g másla/hery + špetka soli – nechat přijít k varu, musí se tuk úplně rozpustit.

2) Dát bokem, nasypat naráz 200g mouky, dávám 1/2 hladké a polohrubé.

3) Zamíchat a vrátit na kamna, snížit teplotu a 3 min míchat-odpalovat těsto

4) Dát do mísy a nechat chvíli vydýchat, promíchávat, když je těsto zchladlé, tak postupně zašlehat 4 vajíčka-dělám v robotu K metlou.

5) Těsto je po přidání vajíček někdy tuhé, záleží jak velká vejce byla, nebo jakou savost má mouka, tak je potřeba přidat vejce, já dnes postupně přidala asi 3/4 vajíčka-těsto má z metly lehce sklouzávat a když se stříká na plech, tak jde lehce ukončit stříkání věnečku.

6) Troubu na 210°C plech s věnečky postříkat – rukou studenou vodou. Péct 10 min, potom snížit na 180°C – 15 min

Je ale třeba řídit se vlastní troubou, nikdy taky NEOTVÍRAT troubu, jinak spadnou, musí být tvrdé a dozlatova upečené.

7) Upečené sundám a nechám chvíli vydýchat, potom prokrojím, ale jdou prokrojit i studené

Krém

1) 500 ml mléka + 120g krystalu + 2 van.pudinky + 2 žloutky-uvařit pudink, žloutky metličkou s pudinkem rozmíchat v mléce a pak nalít do zbytku vařícího mléka s krystalem.

2) Může se uvařit den předem, to ale nahoru na teplý vrch položit potr.folii – neudělá se škraloup, nebo hrnec dát do studené vody a míchat do vychladnutí.

3) 125g másla vyšlehat do pěny a zašlehat pudink, přidat rum dle chuti

Přejeme Vám dobrou chuť.