Černohorský řízek je pochoutka s nádechem jedinečnosti díky voňavému těstíčku. Pokud jste se pustili do přípravy, děláte dobře. Jedná se o tradiční pochoutku, která se hodí i na slavnostnější stůl. Přejděme k receptu!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Černohorský řízek
Co budeme potřebovat:
- 1 kg vepřové karé
- 500 g brambory
- 2 ks vejce
- 3 stroužky česnek
- 1 ks cibule
- 3 PL hladká mouka
- podle chuti sůl
- podle chuti mletý černý pepř
- podle chuti mletý kmín
- podle chuti majoránka
- olej na smažení
- hladká mouka na obalování
- strouhaný sýr na posypání
Jak budeme postupovat:
- Maso nakrájejte na plátky, lehce je naklepejte a poté je osolte a opepřete.
- Oloupejte cibuli a česnek, nakrájejte je nadrobno a smíchejte s 1 vejcem.
- Brambory nastrouhejte najemno, přidejte rozmixovanou cibuli a česnek, vejce, mouku a podle chuti sůl, mletý černý pepř, mletý kmín a majoránku. Vše dobře promíchejte.
- Mouku přidávejte postupně – můžete přidávat nebo ubírat podle potřeby.
- Řízky obalte v hladké mouce a poté v bramborovém těstíčku. Připravené řízky osmažte na rozpáleném oleji. Před podáváním posypte strouhaným sýrem.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na černohorský řízek zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také recept na zdravé a chuťově fantastické těstoviny s cuketou, houbami a luxusní hořčičnou omáčkou!