Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vynikající jogurtový koláč s kousky broskví, posypaný drobenkou. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného moučníku ocení všichni.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jogurtový koláč s kousky broskví, posypaný drobenkou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 2 vejce
- 100 g cukru
- 1 špetka soli
- 10 g vanilkového cukru
- 100 ml rostlinného oleje
- 100 g bílého jogurtu
- 250 g mouky
- 10 g prášku do pečiva
Drobenka:
- broskve v konzervě
- 50 g cukru
- 50 g mouky
- 40 g másla
Na posýpaní:
- moučkový cukr – (volitelné)
Jak budeme postupovat:
1. V míse rozklepněte vejce, přisypte cukr, přidejte špetku soli, vanilkový cukr a promíchejte, poté přilijte olej, přidejte bílý jogurt a pokračujte v míchání.
2. Následně přisypejte prosátou mouku s práškem do pečiva, promíchejte 3-4 minuty, do středně husté konzistence.
3. Broskve z konzervy nakrájejte na půlměsíčky a připravte si formu na pečení o rozměrech 27 X 18 cm vyloženou pečicím papírem.
4. Nalijte do ní těsto a pěkně ho rozetřete, pak půlměsíčky broskví naaranžujte úhledně v husté vrstvě vedle sebe.
5. Cukr, mouku a máslo dejte do kuchyňského robotu a rozmixujte na drobenku.
6. Drobenkou posypejte broskve a pečte v předehřáté troubě 35 minut při 19 °C.
7. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda je koláč upečený, a pokud ano, vyjměte ho z trouby.
8. Nakonec ho můžete také posypat moučkovým cukrem, ale nemusíte, je to jen na vás!
9. Vynikající jogurtový koláč s kousky broskví, posypaný drobenkou podávejte s láskou, skvělou chutí a úsměvem na tváří.
Přejeme dobrou chuť!