Upečte si domácí lahodné rohlíky s česnekem

Sháníte skvělý recept na domácí pečivo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na domácí lahodné rohlíky s česnekem. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

upečte si domácí lahodné rohlíky s česnekem
Zdroj: Nikola Fojtíková

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg hladké mouky
  • 1 droždí (42g)
  • 10 g cukru
  • 2-3 lžicky soli
  • 6 lžic oleje
  • cca 300 ml mléka (raději přilévat postupně)

Jak budeme postupovat:

1) Všechno dohromady smícháme, těsto musí být pružné a ne lepivé. Nechat kynout hodinu – hodinu a půl.

2) Pak si navážit malé bochánky cca 55-60g, vyválet rohlíky nechat kynout cca 30 min.

3) Troubu zapneme na 200° a až budou rohlíky vykynute, tak je potřeme vajíčkem s vodou a dáme péct – hlídat ať jsou zlatavé.

4) Cca 15 minut, ale záleží od trouby. Česnekové potírat česnekem až po vytáhnutí z trouby (to mám z pekárny) nechat vychladnout a můžeme podávat.

Přejeme dobrou chuť!