Říká se, že dobrý koláč utužuje vztahy. Tak proč si nenaplánovat odpolední posezení s přáteli nebo rodinou a nepřipravit něco opravdu výjimečného a jemného? Tento recept je tím pravým – kakaová roláda s tvarohovým krémem a malinovým džemem! Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kakaová roláda s tvarohovým krémem a malinovým džemem
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 400 g měkký tvaroh
- 100 g cukru
- 100 g zakysaná smetana
- 1 vejce
- 35 g kukuřičný škrob
Těsto:
- 5 vejce + 100 g cukru
- 80 g mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 20 g kakaa
- 30 g rostlinný olej
Ostatní:
- 50 g malinový džem
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy dejte měkký tvaroh, přisypte cukr, přidejte zakysanou smetanu, rozklepnuté vejce – promíchejte, poté přidejte kukuřičný škrob a promíchejte dohladka.
2. V jiné míse rozšlehejte vejce s cukrem do jemné konzistence, přisypte mouku s práškem do pečiva a kakaem – promíchejte a pak přilijte ještě olej.
3. Na plech s pečicím papírem nalijte krém a pěkně ho rozetřete, poté ozdobte malinovým džemem a zalijte kakaovým těstem.
4. Pečte v předehřáté troubě 30-35 minut při 180 °C.
5. Pokud je těsto upečené, vyndejte ho z trouby, přendejte na druhý pečicí papír, přeložte na druhou stranu a starý papír dejte dolu.
6. Srolujte do rolády s pečicím papírem a dejte do lednice ztuhnout – podle potřeby.
7. Po ztuhnutí vyjměte roládu z lednice a podávejte ji s láskou, radostí a skvělou chutí.
Přejeme dobrou chuť!