Opět je před námi víkend – oddych po celém týdni. Bývá to jediná část týdne, kdy se celá rodina sejde doma u jednoho stolu. Proto si užijte společné chvíle pohromadě ještě o trochu víc a dopřejte si i něco sladkého. Tento recept na domácí jablečno-skořicové taštičky si ihned zamilujete!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí jablečno-skořicové taštičky
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 50 ml teplé vody
- 50 ml teplého mléka
- 4 g sušeného droždí
- 1/2 lžičky soli
- 35 g cukru
- 8 gramů vanilkového cukru
- 1/2 rozšlehaného vejce
- 35 ml rostlinného oleje
- 250 gramů pšeničné mouky
Plnění:
- 2 jablka
- 35 g másla
- cukr – podle chuti
- skořice – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy nalijte teplou vodu a teplé mléko, přidejte sušené droždí a promíchejte metličkou. Potom přisypte sůl, cukr, vanilkový cukr, 1/2 rozšlehaného vejce, přilijte olej – míchejte, přisypejte prosátou mouku – míchejte.
2. Těsto uhněteme stěrkou, poté položte na stůl a hněte ručně asi 7-10 minut a vytvarujte z něho kouli.
3. Mísu vymažte rostlinným olejem, vložte těsto do mísy, přikryjte ho potravinovou fólií a nechte kynout na teplém místě 1-1,5 hodiny.
4. Jablka zbavte jádřinců, nakrájejte je na kostičky a vložte je do pánve s rozehřátým máslem. Přikryjte je pokličkou a na středním plameni je 7 minut restujte, dokud nezměknou.
5. Vykynuté těsto rozdělte na 8 stejných dílů. Z každého kousku těsta vytvarujte kouli, poté těsto zakryjte potravinovou fólií a nechte 10 minut odpočívat.
6. Potom kouli těsta rozválejte válečkem na těsto a naneste na něj 1,5-2 lžičky jablek, které posypejte cukrem a skořicí.
7. Rukama těsto slepte a přeložte na polovinu, to proveďte s každým kouskem těsta a položte je na plech s pečicím papírem pěkně vedle sebe s mezerami mezi nimi, následně pomocí nožů udělejte na obou stranách těsta zářezy, přikryjte je potravinovou fólií a nechte 30 minut kynout na teplém místě a pak je potřete zbylým vejcem.
8. Pečte je v předehřáté troubě 15-20 minut při 170 170 °C.
9. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte, zda jsou taštičky upečené, a pokud ano, vyjměte je z trouby.
10. Měkké nadýchané jablečno-skořicové taštičky podávejte s láskou, skvělou chutí a radostí.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.
VIDEO NÁVOD:
https://www.youtube.com/watch?v=pW8fQohZFgo