Rychlý a snadný recept na vynikající domácí PIZZU – bez hnětení těsta

Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na jednoduchou domácí pizzu a bez hnětení těsta!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Rychlý a snadný recept na vynikající pizzu (bez hnětení těsta). Lepší pizzu jste ještě nejedli
Zdroj: retete-usoare.eu v

Domácí pizza – bez hnětení těsta

Co budeme potřebovat:
  • 250 g mouky
  • 500 ml kefíru, jogurtu nebo zakysaného mléka
  • 2 vejce
  • 1 špetka soli
  • 1-1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 2-2,5 lžíce kečupu
  • náplň – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Kefír vyšlehejte s vejci a solí do hladka.

Tip: Můžete použít i nepříliš čerstvý kefír.

2. Smíchejte mouku a prášek do pečiva a v několika dávkách směs za stálého míchání metličkou vmíchejte do těsta. Výsledné těsto je tekuté.

Rychlý a snadný recept na vynikající pizzu (bez hnětení těsta). Lepší pizzu jste ještě nejedli
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Plech (30*40 cm) vyložte pečicím papírem, těsto nalijte doprostřed a stěrkou ho rovnoměrně rozetřete.

4. Přidejte kečup a oblíbenou přílohu na vrch. Použili jsme salám, olivy, nakládanou okurku a sýr.

Rychlý a snadný recept na vynikající pizzu (bez hnětení těsta). Lepší pizzu jste ještě nejedli
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Pizzu pečte 45 minut při teplotě 190 °C.

Rychlý a snadný recept na vynikající pizzu (bez hnětení těsta). Lepší pizzu jste ještě nejedli
Zdroj: retete-usoare.eu

Vyjměte pizzu z trouby, naporcujte ji a vychutnejte si ji. Pokud použijete kvalitní pečicí papír, těsto se nebude lepit.

Přejeme dobrou chuť!