Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na jednoduchou domácí pizzu a bez hnětení těsta!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Domácí pizza – bez hnětení těsta
Co budeme potřebovat:
- 250 g mouky
- 500 ml kefíru, jogurtu nebo zakysaného mléka
- 2 vejce
- 1 špetka soli
- 1-1/2 lžičky prášku do pečiva
- 2-2,5 lžíce kečupu
- náplň – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Kefír vyšlehejte s vejci a solí do hladka.
Tip: Můžete použít i nepříliš čerstvý kefír.
2. Smíchejte mouku a prášek do pečiva a v několika dávkách směs za stálého míchání metličkou vmíchejte do těsta. Výsledné těsto je tekuté.

3. Plech (30*40 cm) vyložte pečicím papírem, těsto nalijte doprostřed a stěrkou ho rovnoměrně rozetřete.
4. Přidejte kečup a oblíbenou přílohu na vrch. Použili jsme salám, olivy, nakládanou okurku a sýr.

5. Pizzu pečte 45 minut při teplotě 190 °C.

Vyjměte pizzu z trouby, naporcujte ji a vychutnejte si ji. Pokud použijete kvalitní pečicí papír, těsto se nebude lepit.
Přejeme dobrou chuť!