Říká se, že dobrý dezert utužuje vztahy. Tak proč si nenaplánovat odpolední posezení s přáteli nebo rodinou a nepřipravit něco opravdu výjimečného a jemného? Tento recept je tím pravým – nepečená sušenkovo-kávová roláda se sladkým krémem! Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku. Nebíčko v ústech i na talíři – mňamka!
Nepečená sušenkovo-kávová roláda se sladkým krémem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 350 g sušenek
- 80 g rozpuštěného másla
- 1 šálek mléka (200 ml)
- 3 lžíce kávy (30 g)
Krém:
- 250 g smetany (33 %)
- 250 g mascarpone
- 80 g moučkového cukru
Na zdobení:
- rozpuštěná čokoláda
- cukrárenské ozdoby
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Sušenky dejte do mixéru a rozmixujte je na jemno, poté je přesypte do mísy.
2. Do druhé mísy nalijte rozpuštěné máslo, přilijte mléko, přidejte kávu a promíchejte lžící.
3. Poté vlijte kávovou směs do rozmixovaných sušenek a promíchejte vařečkou a dále rukama.
4. Krém: Do jiné mísy nalijte 33% smetanu a vyšlehejte ji do pěkné bělavé pěny.
5. Pak do jiné misky dejte mascarpone s moučkovým cukrem a postupně přidávejte šlehačku, ne všechnu.
6. Těsto položte na pečicí papír a rozválejte ho. Konce odříznete válečkem a nalámejte je na těsto a pak ho ještě jednou rozválejte. Následně rozetřete zbylou část krému po celém těstě a i s pečicím papírem ho srolujte do rolády.
7. Umístěte ji na 1 hodinu do lednice, aby ztuhla, a po ztuhnutí ji ozdobte rozpuštěnou čokoládovou polevou a cukrářským zdobením.
8. Podávejte ji s láskou, velkou chutí a hlavně radostí.
Přejeme dobrou chuť!