Tento jednoduchý dezert předčí všechna Vaše očekávání. Dnes Vám přinášíme rychlý a zajímavý recept na extra vanilkový pudink s mléčnými sušenkami, který si můžete ozdobit podle vlastní fantazie. My jsme použili mandlové lupínky, čokoládový sirup a křupavou čokoládu. Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vanilkový pudink s mandlovými lupínky a čokoládovým sirupem:
Co budeme potřebovat:
- 615 ml mléka
- 235 ml smetany ke šlehání min. 30 %
- 16 mléčných sušenek
- 200 g cukru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 60 g vanilkového krému v prášku
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 2 polévkové lžíce agar-agaru (přírodní alternativa želatiny)
Pudink jsme připravili v dortové formě o rozměrech 10 x 18 cm.
Jak budeme postupovat:
1) Mléko a smetanu ke šlehání nalijte do hrnce s těžkým dnem. Přidejte sušenky. Nechte je změknout a pak je míchejte metličkou, dokud se zcela nerozpustí.
2) Přidejte cukr. Míchejte.
3) Přidejte kukuřičný škrob. Velmi dobře promíchejte, aby nezůstaly žádné hrudky.
4) Přidejte vanilkový krém v prášku. Míchejte.
5) Přidejte vanilkový extrakt a agar-agar. Míchejte.
6) Na mírném ohni za stálého míchání vařte pudink, dokud nezhoustne.
7) Pudink přendejte do hluboké formy vymazané trochou rafinovaného slunečnicového oleje. Rovnoměrně rozetřete.
8) Nechte vychladnout na pokojovou teplotu, poté zakryjte potravinovou fólií a dejte na 6 hodin nebo přes noc do chladničky.
9) Pudink vyklopte na talíř nebo prkénko.
10) Ozdobte si je podle libosti. Ozdobili jsme ho čokoládovým sirupem, mandlovými lupínky a křupavou čokoládou.
11) Pudink s velkou chutí naporcujte a podávejte!
Přejeme Vám i vašim blízkým dobrou chuť!