Tato vanilkovo-kakaová bábovka se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí vanilkovo-kakaová bábovka
Co budeme potřebovat:
Vanilkové + kakaové těsto
- 4 vejce
- 1 špetka soli
- 200 g cukru
- 8 g vanilkového cukru
- 60 ml slunečnicového oleje + 60 ml rozpuštěného másla
- 120 g tučné smetany s 30% obsahem tuku
- 280 g mouky
- 11 g prášku do pečiva
- 20 g kakaa
- 2 lžíce ohřátého mléka
Na zdobený a posypání:
- moučkový cukr – (volitelné)
Jak budeme postupovat:
1. V míse rozklepněte vejce, přidejte špetku soli, vanilkový cukr, cukr a promíchejte dohladka, pak přilijte olej, rozpuštěné máslo, přidejte hustou smetanu a pokračujte v míchání. Dále přisypejte mouku s práškem do pečiva a míchejte do středně hustého těsta.
2. Do mísy nalijte 1/3 těsta, přisypte kakao a přilijte ohřáté mléko – promíchejte.
3. Připravte si formu na pečení bábovky vyloženou moukou a naneste první vrstvu vanilkového těsta a poté hned druhou vrstvu kakaového těsta, postup opakujte do tří čtvrtin formy a pomocí nože vytvořte vzory.
4. Bábovku pečte v předehřáté troubě 35-40 minut při 175 °C.
5. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte, zda je bábovka upečená, a pokud ano, vyjměte ji z trouby.
6. Nakonec můžete bábovku posypat moučkovým cukrem, ale nemusíte, záleží jen na vás!
7. Podávejte ji s láskou, velkou chutí, radostí a s úsměvem na tváři.
Přejeme dobrou chuť!