Pokud dostanete chuť na něco dobrého během chladnějšího večera, máme pro Vás skvělý tip. Připravte si voňavou horkou čokoládu s pomerančovou kůrou a mandlovým likérem, která Vám osladí večer u dobré knihy. Ponořte se s námi do tajů čokoládové chuti.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Čokoláda s pomerančovou kůrou a amarettem:
Co budeme potřebovat:
- 100 g 70% hořké čokolády
- 50 g másla
- 500 ml 33% smetany
- 1 bio pomeranč
- 1 lžíce amaretta (mandlový likér)
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce krystalového cukru
- 1 špetka soli
Jak budeme postupovat:
1) Čokoládu a máslo dejte do malého hrnce, přidejte asi 100 ml smetany a zahřívejte na mírném ohni.
2) Mezitím nastrouhejte kůru z pomeranče a smíchejte ji s 1 PL pomerančové šťávy a 1 PL likéru.
3) Když se čokoláda zcela rozpustí a spojí se smetanou a máslem, začněte přidávat dalších 300 ml smetany a za stálého míchání přidejte pomerančovo-mandlový likér.
4) Ve zbývající smetaně rozmíchejte kukuřičný škrob, vmíchejte do zahřáté směsi a pokračujte v zahřívání.
5) Těsně před uvedením do varu, přidejte cukr a špetku soli. Odstavte z ohně a nalijte do horkých šálků.
Tip pro Vás:
Pro ještě příjemnější vůni můžete navrch přidat špetku skořice.
Přejeme dobrou chuť!