Vyzkoušejte pokušení s vůní pomeranče a mandlí! Horká čokoláda s mandlovým likérem

Pokud dostanete chuť na něco dobrého během chladnějšího večera, máme pro Vás skvělý tip. Připravte si voňavou horkou čokoládu s pomerančovou kůrou a mandlovým likérem, která Vám osladí večer u dobré knihy. Ponořte se s námi do tajů čokoládové chuti.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Vyzkoušejte pokušení s vůní pomeranče a mandlí! Horká čokoláda s mandlovým likérem
Zdroj: iStockphoto

Čokoláda s pomerančovou kůrou a amarettem:

Co budeme potřebovat:
  • 100 g 70% hořké čokolády
  • 50 g másla
  • 500 ml 33% smetany
  • 1 bio pomeranč
  • 1 lžíce amaretta (mandlový likér)
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce krystalového cukru
  • 1 špetka soli

Jak budeme postupovat:

1) Čokoládu a máslo dejte do malého hrnce, přidejte asi 100 ml smetany a zahřívejte na mírném ohni.

2) Mezitím nastrouhejte kůru z pomeranče a smíchejte ji s 1 PL pomerančové šťávy a 1 PL likéru.

3) Když se čokoláda zcela rozpustí a spojí se smetanou a máslem, začněte přidávat dalších 300 ml smetany a za stálého míchání přidejte pomerančovo-mandlový likér.

4) Ve zbývající smetaně rozmíchejte kukuřičný škrob, vmíchejte do zahřáté směsi a pokračujte v zahřívání.

5) Těsně před uvedením do varu, přidejte cukr a špetku soli. Odstavte z ohně a nalijte do horkých šálků.

Tip pro Vás:

Pro ještě příjemnější vůni můžete navrch přidat špetku skořice.

Přejeme dobrou chuť!