Stejné, jaké pekly naše babičky! Kynuté a nadýchané langoše

Pro tento recept nepotřebujete žádné mléko, smetanu ani brambory. Krok za krokem Vám ukážeme, jak připravit domácí, tradiční, kynuté langoše. Můžete je podávat s česnekem, kečupem a sýrem, nebo podle vlastní chuti. Přibližte se umění našich babiček a připravte si tuto pochoutku.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Stejné, jaké pekly naše babičky! Kynuté a nadýchané langoše
Zdroj: iStockphoto

Tradiční kynuté langoše:

Co budeme potřebovat:
  • 6 šálků hladké mouky extra speciální
  • 3/4 kostky čerstvého droždí
  • 1 KL krystalového cukru
  • 1,75 šálku vlažné vody
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 2 KL soli rostlinný olej na hnětení

Jak budeme postupovat:

1) Šálek v tomto receptu je 250 ml.

2) Droždí a cukr rozpusťte ve vlažné vodě a nechte 15 minut vzejít.

3) Ve velké míse smíchejte mouku a sůl, přilijte droždí a olej. Vypracujeme těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout (asi 1 hodinu).

4) Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučenou desku a prohněteme. Těsto rozdělte na dvě poloviny a z každé vytvarujte válec. Každý váleček rozdělte na 6 stejných dílů (celkem 12), každý zvlášť prohněťte a nechte na desce ještě 15 minut kynout.

5) Rolky rozválejte na kolečka o velikosti pánve a smažte na rozpáleném oleji z každé strany dorůžova.

6) Podávejte s rozdrceným česnekem rozmíchaným v oleji, jemným kečupem a strouhaným sýrem.

Přejeme Vám dobrou chuť plnou nostalgie, přátelé!