Skvělý tip! Nepečený termixový dort s tvarohovo-čokoládovým krémem

Také se Vám sbíhají sliny na dezert, který v kuchyni nezabere moc času? Dobrá zpráva je, že se nepeče. Přinášíme Vám recept na božský nepečený termixový dort s tvarohovo-čokoládovým krémem, který je inspirován slávnou tvarohovou pochoutkou. Můžeme Vám zaručit, že si ho Vy i celá Vaše rodina okamžitě zamilujete.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Nepečený termixový dort
Zdroj: iStockphoto

Nepečený termixový dort s tvarohovo-čokoládovým krémem

Co budeme potřebovat:

Na základ: 

  • 200 g máslových sušenek
  • 90 g másla

Krém:

  • 500 g jemný tvaroh
  • 200 g moučkový cukr
  • 200 g 60 % hořká čokoláda
  • 1 PL tmavé melasy
  • 2 KL vanilkový extrakt
  • 250 ml 33% smetana
  • 5 g želatina v prášku

Jak budeme postupovat:

1) Na korpus smíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem a melasou. Směsí vyložte dno dortové formy o průměru 26 cm. Zatímco budete připravovat krém, dejte korpus do lednice.

2) Začněte rozpouštěním čokolády ve vodní lázni. Tekutou čokoládu odstavte a nechte vychladnout.

3) Mezitím v menší míse nechte nabobtnat nalámané plátky želatiny.

4) Ve větší míse postupně přidejte a vyšlehejte tvaroh, cukr, vychlazenou čokoládu, melasu, vanilkový extrakt a zakysanou smetanu.

5) V samostatné míse ušlehejte smetanu do tuha.

6) Želatinu vymačkejte a rozpusťte na mírném ohni. Odstavte z ohně a vmíchejte trochu šlehačky. Poté vmíchejte želatinu do zbývající šlehačky a dobře ji zašlehejte do čokoládového krému.

7) Vychladlý dort přelijte krémem a nechte ho přes noc ztuhnout v lednici.

8) Po ztuhnutí dortu jej můžete nakrájet a s chutí podávat.

Přejeme Vám dobrou chuť!