Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za koláč, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit jednoduchý kakaový koláč se smetanovým krémem. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kakaový koláč se smetanovým krémem
Co budeme potřebovat:
- 1 vejce
- špetka soli
- 1 šálek cukru
- 3 lžíce oleje
- 1 šálek kefíru – pokojová teplota
- 1 lžička jedlé sody
- 1 šálek mouky
- 1-2 lžíce kakaa
- vanilka
Krém:
- 370 g zakysané smetany
- 4 lžíce moučkového cukru
Jak budeme postupovat:
1. V míse si rozklepněte vejce, přidejte špetku soli, přisypte cukr a promíchejte metličkou, přilijte olej – zamíchejte, přilijte kefír s jedlou sodou – zamíchejte, dále přidejte prosátou mouku, kakao – zamíchejte.
2. Připravte si kulatou formu na pečení o průměru 20 cm. Formu vyložte pečicím papírem, vymažte máslem, nalijte do něj těsto a položte na plech.
3. Pečte v předehřáté troubě 40-45 minut při 180 °C.
4. Po uplynutí doby pečení vyjměte koláč z trouby, položte ho na talíř a odkrojte povrch koláče.
5. Odříznutí povrch koláče rozdrobte, dejte do nádobky a rozmixujte ručním mixérem.
6. Zakysanou smetanu dejte do mísy, přisypte moučkový cukr a koláč rozkrojte na polovinu. Naneste krém a přiložte jednu polovinu koláče k druhé poloviny, celý koláč obalte v krému a nakonec celý posypte rozmíchaným těstem.
7. Jednoduchý, lahodný, kakaový koláč se smetanovým krémem podávejte s láskou, skvělou chutí a radostí.
Přejeme dobrou chuť