Pokud máte chuť na sladkou snídani, připravili jsme pro Vás překvapení v podobě těchto křupavých tyčinek bez cukru. Nejchutnější jsou s džemem, medem nebo nutellou. Recept je jednoduchý a časově nenáročný. Jejich chuť je nejlepší, když jsou ještě horké, ale když vychladnou, těsto se více rozvrství a rozpadne. Stále váháte? Nedělejte to! Pojďme na recept – Nadýchané smažené tyčinky s medem, džemem nebo nutellou!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Smažené tyčinky s medem, džemem nebo nutellou
Co budeme potřebovat:
- 300 g mouky
- 1/2 lžičky soli
- 8 g prášku do pečiva
- 25 ml mléka
- 35 g másla
- 1 vejce
- 80 ml vody
- dle chuti: med, džem, nutella…
Jak budeme postupovat:
1) Stěrkou smíchejte mouku se solí, práškem do pečiva, měkkým máslem, mlékem a vejcem. Měli byste získat křehké těsto.
2) Přidejte vodu pokojové teploty a vypracujte těsto. Postupem času se těsto nelepí, ale není homogenní. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 20-30 minut při pokojové teplotě.
3) Poté pracovní desku rozválejte, vytvarujte ji do provazu a rozválejte ji pomocí obracečky na šířku dlaně. Těsto může být i řidší.
4) Obdélník nakrájejte na proužky a položte 2 na sebe.
5) Vezměte špejli, položte ji podél sendviče z těsta a přitiskněte, čímž se proužky slepí k sobě.
6) Před smažením rozehřejte pánev s olejem a rozprostřete na ni proužky.
7) Smažte tyčinky na středním plameni, dokud nezhnědnou ze všech stran. Vyjměte je na papírovou utěrku, která absorbuje přebytečný olej.
Pokapejte medem a podávejte.
Přejeme Vám i vašim blízkým dobrou chuť!