Sháníte chutný recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vepřový steak přelitý krémovou houbovou omáčkou s oblíbenou přílohou. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to úplně každý i začátečník v kuchyni!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřový steak přelitý krémovou houbovou omáčkou s oblíbenou přílohou
Co budeme potřebovat:
- 5 vepřové steaky
Omáčka:
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 3 lžíce rostlinný olej
- 400 g žampiony
- 50 g másla
- 1 cibule
- 5 česneky
- 1,5 lžíce mouky
- 250 ml vody
- 200 ml smetana na vaření
- 3 lžíce sójová omáčka
- 3/4 lžičky soli
- 0,5 lžičky mletý černý pepř
- 1 lžička tymián
Na zdobení:
- čerstvá petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Vepřové steaky nakrájejte na plátky, z obou stran je osolte a opepřete, masíruje je z obou stran, aby se koření vstřebalo.
2. Připravte si pánev s rostlinným olejem a položte do ní okořeněné steaky. Pečte je z obou stran dozlatova 5 minut při vysoké teplotě a po upečení je přendejte na talíř.
3. Žampiony nakrájejte na půlměsíčky, dejte je na stejnou pánev a opečte je také dozlatova. Poté přisypejte cukr, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, přisypte mouku, pak zalijte vodou, přilijte smetanu na vaření a sójovou omáčku. Dochuťte solí, černým pepřem, nakonec do omáčky položte upečené steaky a za stálého míchání vařte 5 minut.
4. Po uvaření přendejte steaky s houbovou omáčkou na talíř a podávejte je s láskou, velkou chutí a radostí.
5. Můžete si k nim také vybrat přílohu podle vlastního výběru.
6. Dobrou chuť!