Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept – bylinková frittata s hráškem!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Bylinková frittata s hráškem
Co budeme potřebovat:
- 1 lžíce másla
- 1 ks malé nadrobno nakrájené šalotky
- 8 ks většího vejce
- 1/3 šálku bílého jogurtu
- podle chuti sůl, pepř
- 1/2 šálku hrášku
- 1/4 šálku nahrubo nasekané čerstvé petrželky
- 1/4 šálku nahrubo nasekané čerstvé máty
- 60 g nahrubo nastrouhaného sýra feta
- bylinky na ozdobu (podle chuti)
Jak budeme postupovat:
1. Předehřejte troubu na 200 °C.
2. Na litinové pánvi nebo v kastrolu rozpusťte máslo a na mírném ohni osmahněte šalotku do měkka, asi 2-3 minuty.
3. V míse dobře rozšlehejte vejce s jogurtem.
4. Osolte a opepřete, přidejte nasekané bylinky a sýr feta.
5. Směs nalijte do horké pánve nebo zapékací misky a promíchejte.
6. Jakmile se vejce začnou vařit, přeneste vše do horké trouby.
7. Frittata je hotová, když je spodek upečený, ale vrch je mírně měkký.
8. Nakonec ozdobte bylinkami a nastrouhanou fetou.
Přejeme dobrou chuť!