Nejbáječnější jídlo ve stylu “co dům dal” – Bylinková frittata s hráškem

Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept – bylinková frittata s hráškem!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Chutná, lahodná, vynikajíci, bylinková frittata s hráškem
Zdroj: iStockphoto

Bylinková frittata s hráškem

Co budeme potřebovat:
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks malé nadrobno nakrájené šalotky
  • 8 ks většího vejce
  • 1/3 šálku bílého jogurtu
  • podle chuti sůl, pepř
  • 1/2 šálku hrášku
  • 1/4 šálku nahrubo nasekané čerstvé petrželky
  • 1/4 šálku nahrubo nasekané čerstvé máty
  • 60 g nahrubo nastrouhaného sýra feta
  • bylinky na ozdobu (podle chuti)

Jak budeme postupovat:

1.  Předehřejte troubu na 200 °C.

2. Na litinové pánvi nebo v kastrolu rozpusťte máslo a na mírném ohni osmahněte šalotku do měkka, asi 2-3 minuty.

3. V míse dobře rozšlehejte vejce s jogurtem.

4. Osolte a opepřete, přidejte nasekané bylinky a sýr feta.

5. Směs nalijte do horké pánve nebo zapékací misky a promíchejte.

6. Jakmile se vejce začnou vařit, přeneste vše do horké trouby.

7. Frittata je hotová, když je spodek upečený, ale vrch je mírně měkký.

8. Nakonec ozdobte bylinkami a nastrouhanou fetou.

Přejeme dobrou chuť!