Pokud toužíte po babiččiných receptech, máme pro Vás super tip na lahodnou malinovo-ostružinovou bublaninu přelitou voňavým sirupem, který ho posune na vyšší úroveň. Jednoduchý a šťavnatý dezert, který patří mezi osvědčenou klasiku. Potěšte návštěvu nebo své blízké přípravou takové pochoutky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí malinovo-ostružinová bublanina:
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 2 ks vajec
- 1 šálek moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 3/4 šálku plnotučného mléka
- 1/2 šálku oleje
- 2 šálky polohrubé mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 KL jedlé sody
Sirup:
- 1 hrnek voda
- 0,5 šálku krystalový cukr
- 1 ks celá skořice (skořicová tyčinka)
- 1 ks pomeranč
- 3 ks celé hřebíčky
- šťáva z marinovaného ovoce
- 1 šálek maliny
- 1 hrnek ostružiny
- 2 PL krystalový cukr
Jak budeme postupovat:
1) Maliny a ostružiny omyjte. Posypte je krystalovým cukrem a nechte karamelizovat. Později je scedíme a šťávu si necháme na sirup.
2) Rozpálíme troubu na 180 °C.
3) Pro přípravu těsta vyšleháme: vejce, cukr, vanilkový cukr, mléko a olej. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a sodou. Postupně ji přidávejte do tekuté směsi. Smíchané těsto navrstvíme do hluboké formy (koláč vykyne), kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Navrch dejte maliny a ostružiny a pečte asi 30 minut.
4) Mezitím připravte sirup. V hrnci zahřejte vodu, cukr, pomerančovou kůru, skořici, hřebíček a scezenou ovocnou šťávu. Přiveďte k varu a nechte asi 5 minut probublávat. Odstavte sirup z ohně a nechte ho vychladnout.
5) Horký koláč po částech přelijte vlažným sirupem a nechte ho nasáknout – asi 20 minut.
6) Připravenou bublaninu nakrájejte na čtverečky a podávejte.
Přejeme Vám i vašim blízkým dobrou a sladkou chuť!