Tip pro Vás! Nadýchaná malinovo-ostružinová bublanina přelitá sirupem

Pokud toužíte po babiččiných receptech, máme pro Vás super tip na lahodnou malinovo-ostružinovou bublaninu přelitou voňavým sirupem, který ho posune na vyšší úroveň. Jednoduchý a šťavnatý dezert, který patří mezi osvědčenou klasiku. Potěšte návštěvu nebo své blízké přípravou takové pochoutky.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Domácí malinovo-ostružinová bublanina:

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 2 ks vajec
  • 1 šálek moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3/4 šálku plnotučného mléka
  • 1/2 šálku oleje
  • 2 šálky polohrubé mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 KL jedlé sody

Sirup:

  • 1 hrnek voda
  • 0,5 šálku krystalový cukr
  • 1 ks celá skořice (skořicová tyčinka)
  • 1 ks pomeranč
  • 3 ks celé hřebíčky
  • šťáva z marinovaného ovoce
  • 1 šálek maliny
  • 1 hrnek ostružiny
  • 2 PL krystalový cukr

Jak budeme postupovat:

1) Maliny a ostružiny omyjte. Posypte je krystalovým cukrem a nechte karamelizovat. Později je scedíme a šťávu si necháme na sirup.

2) Rozpálíme troubu na 180 °C.

3) Pro přípravu těsta vyšleháme: vejce, cukr, vanilkový cukr, mléko a olej. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a sodou. Postupně ji přidávejte do tekuté směsi. Smíchané těsto navrstvíme do hluboké formy (koláč vykyne), kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Navrch dejte maliny a ostružiny a pečte asi 30 minut.

4) Mezitím připravte sirup. V hrnci zahřejte vodu, cukr, pomerančovou kůru, skořici, hřebíček a scezenou ovocnou šťávu. Přiveďte k varu a nechte asi 5 minut probublávat. Odstavte sirup z ohně a nechte ho vychladnout.

5) Horký koláč po částech přelijte vlažným sirupem a nechte ho nasáknout – asi 20 minut.

6) Připravenou bublaninu nakrájejte na čtverečky a podávejte.

Přejeme Vám i vašim blízkým dobrou a sladkou chuť!